Vedby: Konflikt mellem Vesten og Rusland er Putins største udfordring

ANALYSE: Mens russerne 18. marts skal udfylde deres rolle som vælgere i Ruslands håndterede demokrati, spidser konflikten mellem Rusland og Vesten til. Det er den største udfordring, som Vladimir Putin står overfor i sin næste periode som Ruslands præsident.

Af Mikkel Vedby Rasmussen
Professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet

Det er forbudt at oplyse om russisk militære tab. Og det er i virkeligheden alt, hvad man behøver at vide om Vladimir Putins udenrigspolitik. Fordi de russiske medier ikke dækker omkostningerne ved at bruge militær magt med samme nidkærhed som vestlige medier, så ved vi ikke, hvor mange russiske lejesoldater der døde 7. februar, da amerikanske bombefly nedkæmpede en kampvognsformation, som angreb kurdiske og amerikanske styrker i Deir al-Zor i det østlige Syrien.

Rygterne siger imidlertid, at op mod 200 russere blev dræbt, da de sammen med enheder fra den syriske hær prøvede at vriste kontrollen af det olierige område fra kurderne. Det er første gang, russiske og amerikanske styrker har kæmpet mod hinanden siden Vietnamkrigen, hvor Den Røde Hær bemandede luftværnsbatterier, der skød amerikanske fly ned over Nordvietnam.

Syrien er ikke det eneste sted, hvor Rusland og Vesten krydser klinger. 15. februar kunne forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfte, at det var russiske hackere, som stod bag cyberangreb på Mærsk i juni og juli 2017. Mærsk anslår, at omkostningerne beløber sig til op til 1,9 milliarder kroner. Ingen er stillet til regnskab for angrebet på Mærsk, men i USA anklagede den særlige undersøger Robert Mueller 13 russere for at have påvirket præsidentvalgkampen i 2016.

Konflikten spidser til
Fra Deir al-Zor til Esplanaden spidser konflikten mellem Rusland og Vesten til. Det er den største udfordring, som Vladimir Putin står overfor i sin næste periode som Ruslands præsident.

For Putins opskrift på udenrigspolitisk indflydelse har været baseret på, at der ikke var nævneværdige omkostninger at betale for hans militære eventyr. Kun en tidligere KGB-agent, som gjorde karriere i Rusland i 1990’erne, hvor liberaliseringen af økonomien kørte i højeste gear, kan tro på den usynlige hånd, som Vladimir Putin gør det. Putin kæmper således ikke med åben pande, men foretrækker at lade andre stå for det beskidte arbejde.

De soldater, som døde i Syrien, var således rekrutteret af Wagner Group, der har leveret frontlinjestyrkerne til den russiske intervention i Syrien, mens de regulære russiske styrker har kunne holde sig til bombemissioner og andet, som har haft langt lavere tabstal. I Ukraine har det ligeledes været irregulære styrker, blandt andet leveret af Wagner, som stod for kamphandlingerne, også selvom støtten fra den russiske hær aldrig var langt væk.

På den måde har Putin kunnet tage æren for, hvad der gik godt og lade ansvaret for mindre heldige episoder, såsom nedskydningen af det malaysiske passagerfly over Ukraine i 2014, gå til andre. Men når de amerikanske bombefly rammer, når de vestlige efterretningstjenester lægger beviserne på bordet, og arrestordrerne bliver udstedt, er Putins hånd pludselig til at få øje på.

Vesten er begyndt at konfrontere Rusland
Efterhånden som Vladimir Putin har sat sig i spidsen for et opgør med de liberale værdier, som underbygger verdensordenen, og ladet hånt om grænserne i Europa og støttet regimer, som holder sig ved magten med kemiske våben, er Vesten begyndt at konfrontere Rusland.

Hvis ikke Donald Trump var blevet valgt i en valgkamp, som vi nu har FBI’s ord for, var påvirket af Rusland, ville USA for længst have sat foden hårdere ned over for Putin. At det amerikanske militær nu bomber russiske styrker og i det nye forsvarsbudget har fået flere millioner til afskrækkelse i Europa, er et udtryk for at generalerne, som fører udenrigspolitikken, mens præsidenten tweeter, har besluttet sig for, at nok er nok.

Putins hånd er ikke længere usynlig
Når selv de langmodige tyskere øger forsvarsbudgetterne, og de europæiske efterretningstjenester opruster overfor russerne, mens EU bekæmper russiske forsøg på at påvirke nyhedsstrømmen, er Putins hånd ikke længere usynlig.

Dermed står det også klart, hvor svag en hånd han faktisk har at spille. Det er ikke længere uden omkostninger for både præsidenten og hans vælgere, der stadig må leve med vestlige sanktioner, at kæmpe i Syrien, Ukraine og manipulere den demokratiske proces i Vesten.

Putins udenrigspolitiske doktrin har spillet sig selv ud. Spørgsmålet er, om han vil øge indsatsen og tydeligere afsløre sig som bagmanden bag udfordringen af Vesten, eller om Putin mener, at tiden er kommet til at rebe sejlene og fokusere på pensionsordningen.

Forrige artikel Vedby: Næste gang der er krig i Korea Vedby: Næste gang der er krig i Korea
 • Anmeld

  Bente Petersen · Direktør Detox Consult IVS

  en del af hans levebrød...

  Det er ikke en overraskende at den unge Mikkel Vedby Rasmussen skriver ovenstående.. Han er en militærets mand - en NATO supporter... og man kan nok sige at det at være kritisk overfor Rusland er en del af hans levebrød... og det er han jo ikke ene om at være... så det han siger må tages med et par kilo salt.
  Wikipedia om Mikkel Vedby Rasmussen (b. 6. January 1973 in Gentofte) is a Danish professor. He is educated cand.scient.pol. and ph.d. from Copenhagen University and also M. Sc. in International Relations at the London School of Economics and Political Science. Mikkel Vedby Rasmussen has previously been senior researcher at the Danish Institute for International Studies. He has particularly concerned himself with the security policy, krigsteori and strategy, peace and international order and european integration within the defence and security policy.
  From 2006 to 2009 he was director of the Danish Institute for Military Studies (DIMS), in parallel with his lectureship at the Department of Political science. At the termination of the GIZMO in september 2010, he was appointed professor mso and head of the newly created Center for Military Studies (CMS) at the same institution.[1]
  Så det Mikkel Vedby Rasmussen siger må tages med et par kilo salt.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Har Vedby styr på fakta? Stod Rusland virkelig bag nedkydningen MH 17? CIA planlagde måske nedskydningen allerede året før på en måde så russerne ville få skylde!!

  Malaysia Airlines Flight 17 17. juli 2014
  Den 22. juli 2014 bragte Al-Jazeera en artikel hvori et lokalt øjenvidne fortæller, at han så et andet fly bag Boeing-777. "Det var et ukrainsk jagerfly, der fløj lige bag flyets hale. Så whoosh! Og en høj eksplosion. Der var et nyt brag, og vi så dele falde ud af skyerne.". Øjenvidnet er sikker på det var et ukrainsk jagerfly, der efterfølgende fløj mod sydvest tilbage til Ukraine.

  Den 23. juli bragte BBCs russiske afdeling en videoreportage, hvor tre lokale øjenvidner fortæller de så et militærfly der fløj under MH17 og to eksplosioner umiddelbart før nedstyrtningen

  I en video uploadet på YouTube af separatister en måned før nedskydningen, fortæller en kvindelig militssoldat fra Sloviansk, at et ukrainsk kampfly har skjult sig bag et passagerfly umiddelbart før og efter et bombeangreb. I videoen siger hun "De [ukrainsk militær] ville provokere militsen til at nedskyde passagerflyet. Det ville medføre en global katastrofe. Civile ville blive dræbt. Så ville de sige terrorister havde gjort det.

  Kort efter nedtog BBC reportagen, hvilket udløser kritik fra en række brugere. BBC begrunder dagen efter nedtagningen med, at reportagen ikke levede op til redaktionelle standarder

  Den 23. december 2014 bragte den russiske avis, Komsomolskaja Pravda, et interview med en uidentificeret ukrainsk borger, der fortalte at han på nedskydningsdagen var på Aviatorskoje flybasen nær Dnipropetrovsk. Her så han flere Sukhoj-25-fly forlade og returnere til basen. "Cirka en time før Boeing-nedstyrtningen var tre jagerbombere blevet beordret i luften. En af dem havde luft til luft-missiler. Det var en Sukhoj-25." Da den landede var det uden missiler og en skræmt pilot blev hjulpet ud mens han sagde "Forkert fly". Senere på aftenen havde piloten angiveligt sagt, at han "var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt"

  På en video lagt på YouTube d. 30. maj 2015 af hollandske Max van der Werff siger en lokal pensioneret minearbejder, Bulatov Lev Aleksandrovitj, at han så nedskydningen af MH17 af et jagerfly med egne øjne og ved hjælp af sin kikkert. Vidnet har talt med flere udenlandske undersøgere og er villig til at tage en løgnedetektortes

  en 9. oktober 2014 oplyste den hollandske udenrigsminister Frans Timmermanns i et talkshow, at et af de australske ofre var fundet med påført iltmaske og alle passagerer således ikke døde øjeblikkeligt, som eksperter har påstået[94][95][96][97]. Dagen efter undskyldte han at afsløringen havde fundet sted forinden de pårørende var blevet informeret

  Den 20. oktober oplyste det ukrainske forsvarsministerie at det var faktuelt forkert, at separatister nogensinde havde erobret et BUK-system.

  På årsdagen for nedskydningen bragte det australske medie News Corp Australia en video optaget kort efter nedskydningen

  I den fulde udskrift af optagelsen er der forvirring omkring nedskydningen og militslederen siger 'dé siger at Sukhoi [SU-25 jagerfly] nedskød det civile fly og vores nedskød jagerflyet'. Senere føres en dialog i baggrunden 'Det andet [fly] er også civilt?', 'Jagerflyet nedskød det her og vores folk nedskød jagerflyet', 'De besluttede at gøre det på d[111]en måde, for at få det til at se ud som om vi har nedskudt [passager]flyet'.[112].

  Samme dag dokumenterede tv-kanalen Russia 24[113] at optagelserne allerede 20. juli 2014 var blevet overdraget af til BBC af manden der gav ordrer og filmede, militslederen med kaldenavnet "Zhuk", som BBC interviewer. BBC konkluderer at optagelserne giver et indblik i hvordan en gruppe af oprørere opførte, men de giver ingen beviser om hvem der nedskyd flyet. Kun en uafhængig international undersøgelse kan foretage en endegyldig konklusion

  Den 2. juni 2015 afholdt Ruslands største våbenproducent, statsejede Almaz-Antej, en pressebegivenhed som opfølgning på virksomhedens anke til den Europæiske Domstol over at være sanktioneret af EU for at bidrage til konflikten i Ukraine. Virksomheden mener det er grundløst at forbinde dem med nedskydning af MH17[116].

  På pressekonferencen fremlagde Almaz-Antej bevis for, at hvis MH17 blev nedskudt af et jord til luft-missil, så er dette et 9M38-M1 missil armeret med et 9N314M1 sprænghoved fra en ukrainsk BUK M1, der udgik af produktionen i 1999, tre år før Almaz-Antej blev grundlagt. Derfor var sanktionerne grundløse i følge Almaz-Antejs direktør, Jan Novikov[117][118][119].

  Konklusionen er baseret på en analyse af fragmentskader på MH17 og virksomheden mener at affyringen er sket nær byen Zaroschens'ke[120] og ikke Snizhne[121][122].

  Almaz-Antej sagde desuden de var villige til at nedskyde en udgået Boeing-777 på deres testområde under overvågning af udenlandske uafhængige eksperter og verdens ledende flyproducenter[123][116].

  Almaz-Antej opfordrede USA om at frigive billeder og information fra den amerikanske satellit, som de bekræftede var over området på nedskydningsdagen (Se Russiske Spørgsmål, nr. 10).

  Almaz-Antej har i under flere møder med de hollandske undersøgelsesmyndigheder har fremlagt teknisk information om 9M38 og 9M38M1 jord-til-luft missiler, der anvendes i BUK systemet, bl.a. om affyrings-, målsøgnings- og detoneringsalgoritmer. Den russiske repræsentation i undersøgelsen kritiserede i skarpe vendinger de hollandske myndigheder for at disse informationer ikke var anvendt i undersøgelsen [124][125].

  Om formiddagen den 13. oktober 2015, før fremlæggelsen af den hollandske havarikommissions rapport, afholdt Almaz-Antej et tre timer langt pressemøde hvor de gennemtik forsøg foretaget med missiler på fly for at be- eller afkræfte deres konklusion fra juni måned

  Den 2. juni 2015 afholdt Ruslands største våbenproducent, statsejede Almaz-Antej, en pressebegivenhed som opfølgning på virksomhedens anke til den Europæiske Domstol over at være sanktioneret af EU for at bidrage til konflikten i Ukraine. Virksomheden mener det er grundløst at forbinde dem med nedskydning af MH17[116].

  På pressekonferencen fremlagde Almaz-Antej bevis for, at hvis MH17 blev nedskudt af et jord til luft-missil, så er dette et 9M38-M1 missil armeret med et 9N314M1 sprænghoved fra en ukrainsk BUK M1, der udgik af produktionen i 1999, tre år før Almaz-Antej blev grundlagt. Derfor var sanktionerne grundløse i følge Almaz-Antejs direktør, Jan Novikov[117][118][119].

  Konklusionen er baseret på en analyse af fragmentskader på MH17 og virksomheden mener at affyringen er sket nær byen Zaroschens'ke[120] og ikke Snizhne[121][122].

  Almaz-Antej sagde desuden de var villige til at nedskyde en udgået Boeing-777 på deres testområde under overvågning af udenlandske uafhængige eksperter og verdens ledende flyproducenter[123][116].

  Almaz-Antej opfordrede USA om at frigive billeder og information fra den amerikanske satellit, som de bekræftede var over området på nedskydningsdagen (Se Russiske Spørgsmål, nr. 10).

  Almaz-Antej har i under flere møder med de hollandske undersøgelsesmyndigheder har fremlagt teknisk information om 9M38 og 9M38M1 jord-til-luft missiler, der anvendes i BUK systemet, bl.a. om affyrings-, målsøgnings- og detoneringsalgoritmer. Den russiske repræsentation i undersøgelsen kritiserede i skarpe vendinger de hollandske myndigheder for at disse informationer ikke var anvendt i undersøgelsen [124][125].

  Om formiddagen den 13. oktober 2015, før fremlæggelsen af den hollandske havarikommissions rapport, afholdt Almaz-Antej et tre timer langt pressemøde hvor de gennemtik forsøg foretaget med missiler på fly for at be- eller afkræfte deres konklusion fra juni måned

  Almaz-Antej oplyste at den foreløbige rapport ville angive at MH17 blev nedskudt af et 9M38M1 sprænghoved med "I-bjælke" ammunition, der er en modifikation som tilføjer sommerfuglsformede fragmenter i et ekstra bølge af skader. Tidlige versioner af 9M38 missiler har ikke "I-bjælke", men kun firkantede fragmenter. I Sovjettiden fik Ukraine leveret disse tidlige versioner af 9M38 missilerne og Rusland fik sidst leveret disse i 1986, hvor de med en holdbarhed på 25 år udløb i 2011 [129].

  I forsøget foretaget af Almaz-Antej medførte sprængningen sommerfugleformede skader i skroget, mens disse ikke blev fundet i vraget fra MH17, hvor der kun var firkantede skader. Dette fik våbenproducenten til at konkludere at skaderne på MH17 er sket med den tidligere generation af 9M38 missilet og konkludere deres eksperiment ikke kun tilbageviser den hollandske version om affyringen er sket fra Snezjnoje regionen, men også at missilet anvendte 9M38M1 ammunition [129].

  Direktøren for Almaz-Antaj, Jan Novikov, sagde at "Det er nu helt klart, at hvis et missil blev brugt, så var det en Buk 9M38, ikke en 9M38M1, affyret fra området nær Zaroschens'ke. Det eneste vi endnu ikke forstår, er hvorfor fragmenter fra 9M38M1 er blandt beviserne" [130]. Zaroschens'ke er ca. 20 km vest for Snezjnoje-regionen [131].

  Af den endelige havarirapport fremgår der blev fundet sommerfugleformede fragmenter i selve skroget, der anvendes i 9M38M1. Almaz-Antajs eksperiment demonstrerer at disse fragmenter også laver sommerfugleformede skader på skroget, hvilket ikke er fundet på MH17.

  MH17: Ingen fortjener at dø på den måde
  På årsdagen for nedskydningen bragte russiske RT den engelsksprogede dokumentarfilm, 'MH17: Ingen fortjener at den på den måde' med undertitlen 'et år uden sandheden'[151]. I filmen besøger journalisten Jana Erlasjova pårørende, journalister og andre interessenter i Malaysia, Holland, Ukraine og Tyskland.
  Nye oplysninger fra dokumentaren gav anledning til fornyet kritik af hemmeligholdelsen af opklaringsarbejdet. Den amerikanske historiker og forfatter Eric Zuesse kritiserede at hverken malaysiske myndigheder eller de pårørende måtte åbne den forseglede kiste med liget af piloten, der var hjemsendt til begravelse. Da billeder af det efterladte pilotsæde viser et tydeligt skudhul, der ikke kan forveksles med en fragmentskade, ville en undersøgelse af liget formentlig afsløre skudhuller efter Zuesses opfattelse

  Den 17. juli sagde NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, i en pressemeddelelse at "Det er afgørende, at en international undersøgelse bliver iværksat omgående og ikke møder nogle hindringer, så vi kan få fakta på bordet og dem, som bærer ansvaret, hurtigt kan blive retsforfulgt"[260]. Pressemeddelelsen indeholdt oprindeligt også teksten "Omstændighederne bag flystyrtet er stadig meget uklare" som dog er bortredigeret i version af 13. august fra NATOS hjemmeside[261][262].

  Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard sagde den 20. juli at alt pegede på at prorussiske separatister stod bag nedskydningen med missiler fra Rusland[270].

  Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har på TV2News sagt at det er 99% sikkert at pro-russiske separatister har nedskudt flyet med udstyr leveret fra Rusland[281][282]. I forbindelse med sin rolle som kommentator af NATO's topmøde skærpede han udtalelsen yderligere og til at dette var en kendsgerning.


  CIA-agent David L. Stern med BUK
  På årsdagen for nedskydningen blev en afskrift af aflyttede telefonsamtaler offentliggjort via en engelsk internetside til offentliggørelse af pressemeddelelser. Med afskriften blev en mindre del af lydfilen også gjort tilgængelig. Lydfilerne påstås at være udleveret af tidligere SBU-chef, Valentyn Nalyvaitjenko, der blev afskediget d. 18. juni 2015 [327]. SBU ER DEN UKRAINSKE EFTERRETNINGSTJENESTE.

  Afskriften omhandler seks samtaler i perioden 25. juni til 15. juli 2014, hvor den amerikanske freelance BBC- og Global Post-journalist i sin [yderligere] egenskab af CIA-agent, David Loyd Stern[328], taler med en anden person om, hvad der kan udledes til at være planlægning af nedskydningen af et passagerfly med en BUK i samarbejde med ukrainere.

  Den 11. august 2015 offentliggjorde den russiske tabloidavis, Komsomolskaja Pravda, de fulde optagelser med russisk oversættelse hvori den anden person identificeres til at være amerikaneren, David Hamilton

  Operation 17.17 - Bomber placeret i MH17
  Den 11. august 2015 bragte den russiske tabloidavis Komsomolskaja Pravda et interview med en navngiven privatdetektiv og tidligere bodyguard, der sagde han via sine kilder i FSB havde beviser på CIA’s involvering i nedskydningen af MH17 [329].

  CIA havde placeret bomber bag instrumentbrættet i MH17 og i lastrummet tæt på motorerne, der blev udløst elektronisk. Dette skulle ske samtidigt med nedskydningen med et BUK jord til luft-missil. Affyringen af BUK skulle dække over bomberne, men missilet alene risikerede at ramme forbi. Det blev planlagt af to amerikanske CIA-agenter, se CIA agent David L. Stern med BUK, som var blevet aflyttet under planlægningen.

  Udover bevis i form af optagede samtaler er der eksplosionsundersøgelse af vragrester, optagelser af koordinering mellem pilot på Su-25 (citeres som Su-27 i artiklen) og kontroltårn. Derudover er der en video optaget på mobiltelefon i BUK-kontrolrummet under affyringen. Disse øvrige beviser blev dog ikke offentliggjort.

  Operationen var navngivet 17.17 efter dato og flyruten. Det skete med medvirken fra Holland, USA og Ukraine.

  Da MH-17 "shootdown" var i gang, tweeted en flyveleder på Kiev Boryspil-lufthavnen sine observationer om, at det ukrainske fly fulgte MH-17 med det formål at skyde det ned.

  https://archive.org/details/MH17RadarEyewitnessSpainBucaCONFIRMED

 • Anmeld

  Steen Voigt

  Spiegel Online har kigget nærmere på Deir al-Zor-hændelsen

  Blot til venlig orientering:
  http://www.spiegel.de/international/world/american-fury-the-truth-about-the-russian-deaths-in-syria-a-1196074.html

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Putin udfordrer ikke Vesten! Vesten udfordrer igen og igen Rusland, men det modsatte gentages som et mantra. Hvorfor?

  Hvordan lader Putin hånt om grænserne i Europa?- Det er det rene nonsens!

  Hvorfor fremstiller USA med Clinton i spidsen sig selv som en bananrepublik, hvis valg afgøres af 2500 tweets?

  Hvorfor bomber amerikanerne de russiske styrker, der i løbet af kort tid har dissimineret IS i Syrien?

  Tyskerne forøger forsvarsbudgettet, ikke pga Rusland, men på ordre fra USA for at tilgodese våbenindustrien.

  Fjendebilledet af Putin er derimod en nødvendighed i CIA-USA`s strategi for et amerikansk Europa efter amerikansk forbillede med ca 50 stater inklusive resterne af det europæiske Rusland i ca år 2060, mellemøsten, Nordafrika og Vestafrika.

  USE (united states of europe)- projektet kan begynde at blive realiseret inden for de nærmeste 7 år SPD´s formand Martin Schultz.

  Uden Rusland som fjendebillede vil Europa ikke opgive sine egne "både" og hoppe op i USA-båden og ro for kaptajnen´s USA´s båd.

  USA deler Europa i 2 , behersker Europa og forener det igen i sit eget billede.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Vedbys fakta: Er der forskle på Rusland og russiske hackere? Ikke hvis man spørger Vedby og forsvarsministeren!

  Vedby skriver:
  "15. februar kunne forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfte, at det var russiske hackere, som stod bag cyberangreb på Mærsk i juni og juli 2017."

  MEN: i Børsen kan man læse:

  "Ud over Mærsk, blev virksomheder over hele verden ramt, især i Rusland og Ukraine. Bl.a. blev den russiske statsejede oliegigant Rosneft ramt, samt lufthavnen i Kiev."

  Så den russiske stat har hacket og skadet sig selv.

  Det er muligt politikken ikke halter, men det gør logikken!

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Det er brandærgerligt at Danmark ledes af CIA-typer, som Ved og andre med totalt forvrænget virkelighessans og hvad der er godt for Danmark:

  Danmark har ikke sammenfaldne interesser med USA i forholdet til Ruskand.
  Jeltsin opløste Sovjetunionen på komisk-tragisk vis og forærede i realiteten land og resource bort til private kapitalinteresser.

  Det kom der en modreaktion på i Rusland.

  USA fører nu krige i udkanten af Euopa og Rusland, der defacto opløser og nedbryder Europa, og ender med Europas udslettelse.

  Modsat Europa forsvarer Rusland sin rest af integritet.

  Rusland er det eneste land, der qua sin størrelse mm reelt ville kunne opsuge hele det syriske lands befolkning på en hensigtsmæssig facon.

  Som alle europærere har vi , ikke bare en interesse i at normalisere forholdet til Rusland, men en KÆMPE interesse.

  At afskære sig selv fra sin anden halvdel er et mega-selvmål for Europa.

  Europa har brug for at socialisere med Rusland.
  Ud af socialt og økonomisk samkvem kan en ny og fri bevidsthed med reel frihed for alle mennsker, opdyrkes, istedet for et paranoidt forhold.

  Europa har på alle måder brug for Rusland og omvendt.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Det er brandærgerligt at Danmark ledes af CIA-typer, som Ved og andre med totalt forvrænget virkelighessans og hvad der er godt for Danmark:

  Danmark har ikke sammenfaldne interesser med USA i forholdet til Ruskand.
  Jeltsin opløste Sovjetunionen på komisk-tragisk vis og forærede i realiteten land og resource bort til private kapitalinteresser.

  Det kom der en modreaktion på i Rusland.

  USA fører nu krige i udkanten af Euopa og Rusland, der defacto opløser og nedbryder Europa, og ender med Europas udslettelse.

  Modsat Europa forsvarer Rusland sin rest af integritet.

  Rusland er det eneste land, der qua sin størrelse mm reelt ville kunne opsuge hele det syriske lands befolkning på en hensigtsmæssig facon.

  Som alle europærere har vi , ikke bare en interesse i at normalisere forholdet til Rusland, men en KÆMPE interesse.

  At afskære sig selv fra sin anden halvdel er et mega-selvmål for Europa.

  Europa har brug for at socialisere med Rusland.
  Ud af socialt og økonomisk samkvem kan en ny og fri bevidsthed med reel frihed for alle mennsker, opdyrkes, istedet for et paranoidt forhold.

  Europa har på alle måder brug for Rusland og omvendt.

 • Anmeld

  Bente Petersen · Direktør Detox Consult IVS

  Jørgen Jørgensen har fat i den rigtige ende

  Det er utroligt og som JJ siger brandærgerligt at DK og mange andre vestlige lande nægter at se ærligt på facts ... det ville være til alles fordel at vi arbejder sammen, også for de elendige ''ledere'' vi har ... og finansverden og de grådige... ie de mindre end 1% der bare rager til sig... de glemmer (alle) at det er fuldstændig ligegyldigt, når man først ligger begravet på kirkegården, hvor meget man har samlet sig gennem livet ...

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist med udenlandske forbindelser

  Propaganda af værste slags

  Hvordan kan Vedby være professor i noget som helst ?
  Det han disker op med her, er ren propaganda, som får mig til at tænke tilbage på en tid, hvor Hitler optrådte på tilsvarende facon.

  Og så manipulerer Vedby direkte med sandheden. Han påstår fx. at
  " vi nu har FBI’s ord for, ( at Trump-valget) var påvirket af Rusland "
  FBI har netop afgjort, at disse tweets IKKE har påvirket valgets resultat.

  Han fortsætter så med at lade Claus Hjort Frederiksen "bekræfte", at hackerangrebet imod Mærsk og mange andre, var lavet af russerne.
  - Så hvis bare een person siger noget, så skulle det være sandt ?

  Ministeren har jo netop sagt, at han ikke kender til kilderne, som har oplyst denne "sandhed", fordi disse jo er fortrolige og derfor ikke oplyses.
  Derfor kan du ikke sige, at ministeren har 'bekræftet' dette som en sandhed, for ministeren selv kender ikke sandheden men kun det, som hans Nato-venner har fortalt ham at de har fået oplyst fra nogen, som ikke kan oplyse hvorfra de ved det.
  - Ringer det nogle klokker hos professoren ?

  Så du bruger denne politiker-taktik til at bekræfte ting, som ikke er sandheder, men kun rene påstande, hr. "professor".

  Det ligner også Novichok-affæren fra Salisbury, hvor UK og USA politikere bruger præcis samme metode: Vi påstår bare noget med store ord og fakter, og så er de nok nødt til at tro på os.

  Dine formodninger om Assads fortsatte brug af giftgas i Syrien er heller ikke bevist og er indtil dette sker, rene påstande, som USA behøver for at kunne optrappe sin ULOVLIGE indblanding i denne borgerkrig. Både vesten og UN har gjort meget for at undgå at skulle BEVISE brugen af giftgas, så derfor er langt det meste de rene påstande.
  Hvis USA ville fjerne IS, så skulle de koncentrere sig om det, og ikke kæmpe imod den juridisk set lovlige præsident,
  og ikke hjælpe kurderne mere end nødvendigt for at nedkæmpe IS.

  Næh, hr. professor, USA har den dagsorden, at hvis de kunne hjælpe kurderne til i sidste fase at få deres eget land, så ville USA automatisk have nye baser hos kurderne.

  Hvorfor har man så travlt med Putin ? Har han ikke problemer nok med at skulle styre sine oligarker og forhindre den værste form for korruption ?

  Hvis vesten brugte bare lidt af sin tid på at undgå den politiske korruption, som det tyder på at Vedby er varm tilhænger af, så kunne vi måske komme lidt videre, i fredsommelighed og i fællesskab.

 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Vær lidt imødekommende.

  Vi tæver løs på Rusland måske fordi det er en gammel vane fra sovjettiden og indrømmet - her var der al mulig grund til holde en vis afstand. Men nu er det en anden tid og russerne har kun haft ganske få år til at få et demokrati til at fungere efter 70 års kommunistisk diktatur og før dette - enevælde. Lad os dog omfavne russerne og samarbejde med dem på alle fronter i stedet for at blokere for samhandel og øvrigt samarbejde. Vi skal ikke evig og altid belemre dem med vore spidse bemærkninger og utidige indblanding i deres interne anliggender. Vi danskere er ikke for dydige selv og selv om vi ikke for øjeblikket okkuperer fremmed territorium, så er der dog et antal lande, der har haft besøg af vore jagerfly og soldater - uden at disse lande har gjort os det mindste.

 • Anmeld

  Jørn Christensen · Arbejdsmand

  Påvirkningsagenter

  Der er da godt nok gang i de russiske påvirkningsagenter i denne tråd. Gad vide om det er overvintrede kommunister som stadig modtager sold?

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist

  HVEM påvirker mon hvem?

  Det var da vist nok den meget vidende professor Vedel, som startede med sine påstande og forvanskninger.

  Jeg er pinagtigt klar over, at mange danskere ikke tænker selvstændige tanker og bare lapper i sig alt det, der serveres i TV og den danske "verdens-presse".

  Det er jo hver mands sag hvad man bruger hovedet til, men det er altså lidt ærgerligt for de personer, som ikke kan tænke en selvstændig tanke og derfor blindt tror på folk som Vedel.

  Derfor er vi nogle få som er nødt til sige noget om det. Ikke for kommunisternes skyld - de er vist næsten blevet omvendt allesammen - men for at vi alle kan få en fremtid, som er til at leve med. Uanset hvor langt mod øst eller vest man bor.

  Verdens-politiken har efterhånden udviklet sig til en sofistikeret kopi af tumulterne ved en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby, det er altså ulækkert at overvære for voksne mennesker.

 • Anmeld

  Hans Paustian · Politisk vågen pensionist

  Ruslands ageren

  At læse Jørgen Jørgensens indlæg, er helt fantastisk. En lang række oplysninger, der står i kontrast til tidligere data. Hvor har han dem mon fra - en troldefabrik ?
  Eller er han bare naiv ?
  Jeg er ikke mod rusland eller russere, men den politiske ledelse i landet, bør agere efter internationale konventioner og regelsæt og ikke være så paranoide.

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist med udenlandske forbindelser

  Paustian er ikke vågnet helt endnu

  Kære Hans. Fint du kom på banen, men jeg tror ikke du har søgt informationer rundt omkring dig, sådan for alvor.

  Nu kan Jørgen Jørgensen da sagtens svare for sig selv. Men jeg kan da fortælle, at der over hele verden findes selvstændige reportere og videnskabsfolk, som godt kan skelne sandhed fra løgn.
  Eller i det mindste stille de nøjagtige spørgsmål, som skal besvares, FØR man kan tillade sig at konkludere noget som helst.

  Der findes selv i USA et hav af intelligente mennesker, som både kan se, hvad det er USA og UK og mange nato-lande har gang i, og hvilken fatal betydning det kan få for vores fredelige fremtid, i Europa og i resten af verden.
  Jeg har selv søgt og fundet mange af de informationer, som Jørgen J. henviser til, og jeg kan garantere, at der ikke er en troldefabrik bag alle disse artikler, som i øvrigt også ofte er undertegnet af velkendte profiler i vestlige lande. Mange af dem lader sig endda ofte interwieve i TV i udlandet. - Nej ikke i Skandinavien, for det er vi for bange til at gøre, og for sløve til.
  - Vi er åbenbart for små til at genere vores store nato-partnere, men det er pinagtigt, at disse sådan har fået lukket munden på os og kortsluttet vores hjernefunktioner, specielt i regeringen.

  Søg og du skal finde.
  Forbliv passiv eller undertrykt, og du vil selv ende som en gammel trold.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Novichok- galskaben fortsætter:

  England er gået ind i næste fase hvor argumentation er "min er større end din"

  Bagvendt og politisk bruger Theresa May Skripals fogiftning til at samle sympati og samle folket mod en fælles fjende indenrigspolitisk.

  På den måde bortledes opmærksomheden fra det morads hendes regering står i.

  USA "mener" nu også at Rusland stod bag.

  Rusland beder om i det mindste at få lov til at sammenligne den brugte gift med deres egen for at se om giften er konvertible med deres egen ved hjælp af en uafhængig analyse.

  Rusland trygler og beder om at den engelske regering skruer hovedet på igen OG TÆNKE og at de vil se nøgtern på sagen, da Rusland hævder ikke at have noget at skjule.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Ghouta og Giftgas i danske medier:

  Ikke én gang f. eks er det blevet nævnt i de danske medier at det er oprørerne, der forhindrer mennesker at flygte ud af Ghouta.

  Oprørerne skyder de mennesker, der forsøger at flygte.

  De bliver holdt som gidsler.

  Giftgasløgnen kan der også finde masser af beviser for.

  Giftgassen, som jeg husker det, stammer fra oprørene, som beregnende i samarbejde med CIA forgifter mennesker og skyder skylden på Assad/Rusland.

  Det er inkonsekvent at man under overvågning far FN har fjernet al giftgas fra Syrisk jord flere år tilbage, og så alligevel kommer med disse beskyldninger.

  Stoler man ikke på de FN-folks informationer om at alt giftgas er fjernet?