Om  
Henrik Bach Mortensen

Venstre beholder toppost i Europas liberale parti

Henrik Bach Mortensen (V) er genvalgt til at kæmpe Venstres værdikampe på den europæiske scene som vicepræsident i Europas liberale parti Alliance of Liberals & Democrats for Europe’s (ALDE).

Ghita Nidam Møller

Venstres kandidat Henrik Bach Mortensen (V) kan ånde lettet op efter en kamp om topposterne i den europæiske partiorganisation ALDE. Han trak sig sejrrigt ud af partiets virtuelle kongres, hvor han blev genvalgt til vicepræsident i ALDE-partiet.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Henrik Bach Mortensen slår med genvalget således hul på sit femte år som frontperson for den fjerdestørste gruppe i Europa-Parlamentet, der repræsenterer nationale europæiske partier med fælles liberale, demokratiske og reformorienterede idealer.

”Det er en politisk sejr, som cementerer Venstres aftryk på det liberale Europa, hvor vi også dagligt kæmper for danske, liberale værdier i Venstres politiske gruppe i Europa-Parlamentet, Renew Europe," udtaler gruppeformand for Venstre i Europa-Parlamentet. Morten Løkkegaard i meddelelsen.

I europæisk regi fastholder Henrik Bach Mortensen dermed muligheden for at positionere Venstre og sikre partiets indflydelse på den liberale dagsorden i Europa gennem ALDE. Til det kan han trække på erfaringer fra sin europæiske og internationale politisk karriere, der strækker sig tilbage hans ungdom som spirende venstrerekrut.

Henrik Bach Mortensen beholder den euorpæiske toppost og fortsætter sideløbende sin karriere som formand for Tilsynsrådet og i kommunalt regi til efteråret stiller op til Kommunalvalget i Rudersdal kommune.

Genvalget blev blandt andet støtte af Radikale Venstre, der både er medlemmer af ALDE og Renew Europe. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Bach Mortensen

Vicepræsident, Liberal International, formand, Tilsynsrådet, medstifter, Cepos, medlem, Lønstrukturkomiteen
cand.polit. (Københavns Uni. 1982), m.phil. (Cambridge. 1983)

0:000:00