Venstre-folk vil have Jakob Ellemann-Jensen som formand: Se hans støtter her

FORMANDSSKIFTE: Claus Hjort Frederiksen, Sophie Løhde, Bertel Haarder og en lang række andre Venstre-folk har udtalt deres støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny partiformand. Se hele listen her. 

Der tegner sig tiltagende bred opbakning til Jakob Ellemann-Jensen som Venstres næste formand. 

Siden Lars Løkke Rasmussen lørdag trak sig som partiets formand, har flere profiler meldt sig i koret, der støtter Jakob Ellemann-Jensen som eksstatsministerens arvtager.

I skrivende stund har 16 ud af 43 medlemmer af Venstres folketingsgruppe udtrykt støtte til Ellemann-Jensen. Det gælder blandt andre Løkkes trofaste væbner Claus Hjort Frederiksen, Venstre-veteran Bertel Haarder og tidligere klimaminister Lars Chr. Lilleholt. 

Jakob Ellemann-Jensen blev i begyndelsen af august udpeget som ny politisk ordfører. Selvom han af både politiske analytikere og partikolleger nu anses som den oplagte efterfølger til Løkke, har han endnu ikke selv bekræftet, at han vil stille op som formandskandidat. 

Venstre holder et ekstraordinært landsmøde 21. september, hvor partiet skal vælge ny formand og næstformand. Partiet holder fast i sit ordinære landsmøde 16. og 17. november. 

Herunder kan du se alle de Venstre-folk, der indtil videre har erklæret, at de ser Jakob Ellemann-Jensen som det bedste bud på en ny formand. 

Claus Hjort Frederiksen 
“I kan citere mig for, at jeg støtter Jakob Ellemann. Han vil blive en god formand for Venstre,” udtaler Venstre-nestoren og den tidligere loyale Lars Løkke-støtte til DR 

Sophie Løhde 
“Jeg peger på Jakob Ellemann-Jensen. Han kan samle. Men han er også både dygtig og vellidt. Han er set med mine øjne den rette til at blive den næste formand for Venstre,” skriver den nyvalgte næstformand i folketingsgruppen i et opslag på Facebook 

Tommy Ahlers 
“Han har hjulpet mig til at forstå politik. Jeg er ikke i tvivl om, at Jakob kan blive en fremragende formand, hvis det sker,” skriver Ahlers på Twitter 

Lars Christian Lilleholt 
“Han er for mig at se en oplagt kandidat til at være formand for Venstre. Han er stærk politisk, han er vellidt, han har et både internationalt og nationalt udsyn, han er oratorisk stærk, og for mig at se er han vores bedste bud på at få statsministerposten efter næste valg,” siger den tidligere trofaste Løkke-støtte til Politiken 

Bertel Haarder 
Om de mange støtter til Jakob Ellemann-Jensen, udtaler Bertel Haarder til Politiken: “Det er jeg enig i, men har i øvrigt ikke nogen kommentarer.” Haarder opfordrede selv inden weekendens møde i forretningsudvalget og hovedbestyrelsen til, at Lars Løkke trak sig som formand.   

Jacob Jensen 
Folketingsmedlem og miljøordfører Jacob Jensen skriver på Twitter, at han har “ingen tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen bør være Venstres næste formand. Han kan samle partiet og bringe os videre”. 

Michael Aastrup Jensen 
Venstres udenrigsordfører skriver på Facebook, at “Venstre skal have en ledelse, som vil kunne favne os på både følsomme politiske emner som udlændinge- og miljøpolitikken, samt en ledelse, som også er geografisk bredt repræsenteret”. Jensen foretrækker samtidig Inger Støjberg som næstformand: “Til den opgave, mener jeg personligt, at med Jakob Ellemann-Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand, vil vi som parti være i trygge hænder fremadrettet. Hvis de ønsker at stille deres kandidatur til rådighed, har de min største respekt og fulde opbakning.” 

Martin Geertsen 
Kort tid efter, Lars Løkke og Kristian Jensen lørdag trak sig på Venstres hovedbestyrelsesmøde lørdag, takkede Geertsen på Twitter det tidligere formandskab for deres arbejde, inden han tilkendegav sit håb om, at partiet samler sig om Jakob Ellemann som “partiets nye høvding”. 

Marcus Knuth 
Knuth har udtalt følgende til TV 2 Øst: “Nu er plasteret ligesom revet af såret, og så er der forhåbentlig fri kørebane for Jakob Ellemann-Jensen, som jeg i hvert fald gerne ser som vores kommende formand – og selvfølgelig også som vores kommende statsminister.” Knuth, som også kender Jakob Ellemann fra deres fælles fortid i Forsvaret, har ved en tidligere lejlighed – til Politiken –kaldt Ellemann for et “politisk unikum”. 

Carsten Kissmeyer 
Venstres forsyningsordfører har udtalt til DR, at Ellemann også er hans bud på en ny formand, som kan samle partiet. 

Anni Matthiesen  
Venstres indenrigs- og socialordfører udtalte lørdag til Jyllands-Posten, at “Jakob favner bredt i gruppen, og han har de menneskelige egenskaber til at klare opgaven som formand”. 

Preben Bang-Henriksen 
Formanden for Folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen, var tidligt ude med sin opbakning til Jakob Ellemann-Jensen. Den 27. august udtalte han i et interview med DR: “Der er heldigvis masser af gode kræfter i Venstre, som vil blomstre op, hvis de får muligheden for det. Personligt kan jeg selvfølgelig ikke undlade at bemærke, at Jakob Ellemann-Jensen umiddelbart vil være mit bud.” 

Erling Bonnesen 
Bonnesen var som en del af Venstres hovedbestyrelse med til lørdagens møde i Brejning: “Jakob Ellemann-Jensen bliver nævnt af mange, og han vil være et godt bud som formand. Jeg forholder mig til, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen selv har valgt at gå, så nu er de fortid, og jeg holder ikke nogen op imod de to. Nu skal vi se fremad,” sagde det fynske folketingsmedlem til TV 2/Fyn

Mads Fuglede 
Venstre-folketingsmedlemmet bakker efter lørdagens møde også op om Jakob Ellemann-Jensen: “Han er lun, vidende, ærlig, loyal og ordholden. Jeg ville, uden at tøve, købe en brugt bil af ham og ville aldrig være bange for, at den trak for meget til hverken højre eller venstre,” skriver han i et Facebook-opslag

Troels Lund Poulsen 
Ifølge TV 2 er også Troels Lund Poulsen tilhænger af Ellemann som ny formand 

Louise Schack Elholm  
Skrev på sin Facebook-profil natten til søndag, at hun håber, “Jakob Ellemann-Jensen vil melde sig på banen for at samle partiet. Nu må vi have en frisk start. Jeg håber, at vi kan få en ledelse, der kan samle hele partiet.” 

Morten Løkkegaard 
Europaparlamentsmedlem Moten Løkkegaard skriver på Twitter, at han håber, at Jakob Ellemann-Jensen beslutter sig for at kandidere til formandsposten.  

Stephanie Lose 
Regionsformanden har selv været bragt i spil til det nye formandskab i Venstre, særligt som næstformand, men Lose afviste søndag i et Facebook-opslag spekulationerne herom. Samtidig erklærede hun sin støtte til Jakob Ellemann og sendte en venlig opfordring til, at Ellemann bekendtgør sit formandskandidatur. 

Ulrik Wilbek  
Viborg-borgmesteren og den tidligere håndboldlandstræner talte i sportstermer, da han til TV Midtvest udtalte, at Ellemann-Jensen som ny formand “ligger lige til højrebenet. Han er ung, han er begavet, intelligent, han er formidlingsstærk. Han er inde i politik på et meget højt plan. Han er en vældig dygtig fyr.” 

Christian Møller-Nielsen 
Regionsrådsmedlemmet fra Region Midtjylland erklærede sig lørdag til Jyllands-Posten tilfreds med Løkkes og Jensens afgang og udtalte samtidig om Ellemann-Jensen: “Han er dygtig, vellidt, har den rette baggrund og er meget troværdig. Og så er han både fræk, kæk og har hjertet med sig i politik. Jeg krydser meget fingre for, at han også har lysten til at blive formand.”  

Jørgen Winther 
I et interview med TV 2 Østjylland siger det rutinerede regionsrådsmedlem Jørgen Winther om Ellemann, at “han er en samlende figur og god til at lytte. Jeg tror på, at han er bedre til at inddrage flere til de politiske udspil end den afgående formand”.   

Ib Lauritsen 
Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande, bakkede også tidligt op om Jakob Ellemann-Jensen. “Jeg er ikke i tvivl om, at alle pile peger på Jakob Ellemann-Jensen, så det er nok også det, jeg vil sige,” sagde han i et interview med DR 27. august

Lars Krarup 
“Jeg kan godt høre, hvad rigtig mange taler om: at tiden måske er til den næste Ellemann. Jeg vil ikke afvise, at det er den rigtige model. I hvert fald har Jakob Ellemann gjort sig parat over flere år i Folketinget og er en vellidt og dygtig mand. Jeg tror på mange måder også, at han kunne være et godt bud,” sagde Herning-borgmesteren i et interview med TV 2 

Kenneth Muhs 
Borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs, var heller ikke i tvivl om, hvem der skulle have hans støtte. “Jeg håber, at Jakob Ellemann-Jensen vil påtage sig opgaven,” sagde han til DR 

Karsten Längerich 
Endnu en Venstre-borgmester, der gerne ser Jakob Ellemann-Jensen i spidsen for Venstre, er borgmesteren i Allerød, Karsten Längerich. “Jeg bakker fuldt op om, at Jakob Ellemann bør blive Venstre næste formand og Danmarks næste statsminister. Jakob er kompetent, har gode borgerlige/liberale holdninger, resultatorienteret, der kan bygge bro til andre partier og en dygtig kommunikator,” skrev han søndag i et opslag på Facebook

Ib Bjerregaard
Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland Ib Bjerregaard skriver i et Facebook-opslag, at han er enig med Viborg-borgmesteren Ulrik Wilbek, der selv har givet udtryk for, at Jakob Ellemann-Jensen er det rigtige valg som Venstres nye formand.  

OPDATERET: Siden denne artikels udgivelse og inden Venstres gruppemøde tirsdag har flere Venstre-politikere udtrykt støtte til Jakob Ellemann-Jensen. Se tilføjelserne her:

Karsten Lauritzen  
Nordjyden udtalte mandag aften og inden tirsdagens gruppemøde til DR, at han gerne ser Ellemann som ny formand og Inger Støjberg som ny næstformand

Jens Nicolai Vejlgaard 
Formanden for Venstre i Region Midtjylland var bannerfører i oprøret mod Lars Løkke og Kristian Jensen og meldte sig også mandag aften – til DR - ind i koret af Ellemann-støtter

 

, ,

Forrige artikel Snit af målinger: Venstre betaler for en måneds uroligheder Snit af målinger: Venstre betaler for en måneds uroligheder Næste artikel Astrid Krag: Satspuljens død er en ny start for dansk socialpolitik Astrid Krag: Satspuljens død er en ny start for dansk socialpolitik