Venstre vrager borgmester som spidskandidat i København

FARVEL: Venstre i København har valgt Cecilia Lonning-Skovgaard som ny spidskandidat i stedet for børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev. Den nye spidskandidat mener, at Venstre kan tage magten i hovedstaden om fem år. 

Pia Allerslev er fortid som spidskandidat for Venstre i København.
Pia Allerslev er fortid som spidskandidat for Venstre i København. Foto: Nikolai Linares/Scanpix
Cecilie Gormsen

Efter et større drama, hvor beskyldninger er føget igennem luften, står det nu klart, at Venstre i København får ny spidskandidat til næste års kommunalvalg.

Tirsdag aften har Venstres medlemmer i hovedstaden nemlig vraget børne- og ungdomsborgemester Pia Allerslev som spidskandidat og i stedet valgt Cecilia Lonning-Skovgaard.

Den nye spidskandidat sidder allerede i borgerrepræsentationen, og hun vandt tirsdagens afstemning med 142 stemmer mod 55 til Pia Allerslev.

På forhånd havde både formanden og hele bestyrelsen for Venstre i København, flere medlemmer af borgerrepræsentationen på rådhuset og VU i København meldt deres støtte til den forholdsvis ukendte udfordrer.

Overborgmester i 2021
Cecilia Lonning-Skovgaard har bebudet, at hun vil stå for en mere klassisk liberal linje, og hun er overraskende glad for valget.

"Jeg er utroligt glad og overvældet. Jeg har været ude og tale med mange af vores medlemmer, men jeg havde ikke turdet håbe på den opbakning. Jeg vil lægge en mere tydelig liberal linje, og så vil jeg få hele organisationen med, så vi samarbejder mere med baglandet. Jeg håber, at kunne bibringe noget mere gejst," sagde den nye spidskandidat ifølge TV 2 umiddelbart efter afstemningen.

Cecilia Lonning-Skovgaard går nu efter overborgmesterposten, som ifølge den nye spidskandidat allerede er realistisk i 2021.

"Hvis vi ser på, hvordan København ændrer sig i de her år – hvad for nogle grupper, der flytter til, og hvordan de unge i stigende grad stemmer blåt – så ja, så tror jeg bestemt, det er realistisk," siger hun.

Endt karriere
Pia Allerslevs nederlag betyder, at hendes karriere i kommunal politik er slut. Hun har nemlig meddelt, at hun ikke vil stille op igen, hvis hun skulle gå hen og tabe kampvalget om posten som spidskandidat.

Ved det seneste kommunalvalg i 2013 fik den 40-årige HR-direktør i Dong Cecilia Lonning-Skovgaard 963 personlige stemmer, mens Pia Allerslev fik 14.000.

Nummer to på Venstres liste i København bliver Caroline Stage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Allerslev

Selvstændig rådgiver, formand for CP Danmark og Fonden Cph Stage, i bestyrelsen for DGI
lærer (Frederiksberg Seminarium 1999)