Analyse af 
Rasmus Raun Westh

Verdensmålsugen er i gang. Her er ni knaster i Danmarks kamp for 2030-målene

Vi er knap halvvejs mod verdensmålenes deadline i 2030, men ikke halvvejs i mål. Altinget guider til ni udvalgte debatter på Verdensmålsugen. 

Verdensmålsugen i september 2021. Denne gang bliver arrangementet holdt på Christiansborg og i Eigtveds Pakhus. Verdensmålsugen bliver afholdt hvert år frem mod 2030.&nbsp;<br>
Verdensmålsugen i september 2021. Denne gang bliver arrangementet holdt på Christiansborg og i Eigtveds Pakhus. Verdensmålsugen bliver afholdt hvert år frem mod 2030. 
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Raun Westh

Fire måneder forsinket bliver Verdensmålsugen tirsdag morgen skudt i gang i Fællessalen på Christiansborg.

Det årlige arrangement om virksomheders, politikeres, organisationers og mange andres bidrag til at nå verdensmålene i 2030 skulle egentlig have været afholdt i september. Men valgkampen rasede, selvom valget ikke var udskrevet, og arrangørerne frygtede, at det ville blive for svært at få politikernes opmærksomhed.

Verdensmålsugen løber fra 31. januar til 3. februar og arrangeres af Global Compact Network Denmark, 2030-panelet samt tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena.

Formålet er ifølge arrangørerne at sætte "Danmarks nye Folketing og samfundets beslutningstagere stævne for at kaste lys på de handlinger, omstillinger og investeringer, der skal til for at bringe os tættere på Verdensmålene."

Da eventet i år afholdes om vinteren, er det flyttet fra Altingets gård til Fællessalen på Christiansborg – undtagen onsdag, hvor det afholdes i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads.

Alle debatterne kan desuden følges online. Man skal tilmelde sig for at sikre sig en plads til de fysiske arrangementer.

Her kan du læse mere om, hvilke spørgsmål der presser sig på, og hvad du kan holde ekstra godt øje med de næste fire dage.

 

Verdensmålsugen får sandsynligvis en spændende start, når to af regeringens nyudnævnte ministre, klimaminister Lars Aagaard (M) og minister for udvikling og global klimapolitik Dan Jørgensen (S) åbner ballet tirsdag morgen.