Verdensnaturfonden opsiger markant chef

KURSSKIFTE: Miljø- og klimachef John Nordbo stopper i WWF Verdensnaturfonden, som vil køre sin indsats på klimaområdet ”på en ny måde”.

John Nordbo, født i 1962 og uddannet cand.scient.pol., har været en flittig deltager i klimadebatten. Hans stilling bliver nu nedlagt, oplyser WWF Verdensnaturfonden.
John Nordbo, født i 1962 og uddannet cand.scient.pol., har været en flittig deltager i klimadebatten. Hans stilling bliver nu nedlagt, oplyser WWF Verdensnaturfonden.Foto: Pressefoto, WWF
Kristine Korsgaard

Det er en af de tunge drenge i debatten om miljø og klima, der nu ser ud til at blive sendt ud i kulden. Klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden John Nordbo er blevet opsagt fra sin stilling.

Det bekræfter organisationen over for Altinget.

”Det betyder ikke, at vi ikke fortsat prioriterer vores klimaindsats, men det kommer til at foregå på en ny måde,” oplyser Verdensnaturfonden gennem sin presseafdeling.

John Nordbos stilling bliver ikke genbesat. I stedet skal organisationens øvrige klimamedarbejdere integreres i andre afdelinger og projekter. 

John Nordbo selv har ikke yderligere kommentarer.

Tidligere på året kunne 54-årige Nordbo ellers fejre sit ti-års jubilæum som grøn lobbyist i Verdensnaturfonden.

Skarp, aldrig skinger 
John Nordbo er bredt respekteret for sin faglige viden og er flittigt brugt af både danske og internationale medier i debatten om klodens klimaudfordringer. Med sin solide erfaring på området har han analyseret alt fra resultaterne af de store klimatopmøder og EU’s klimapolitik til varmerekorder og dronningens nytårsopsang til danskerne om at passe på miljøet.

Han var i 2009 med til at formulere de internationale ngo’ers bud på en alternativ klimaaftale op til COP15, og han har af politikere været beskrevet som vidende og skarp, men aldrig skinger.

Politiken har tidligere fortalt, at John Nordbos interesse for miljø opstod, da han som student fra Næstved Gymnasium flyttede til Brøndby Strand og oplevede, hvordan Køge Bugt om sommeren stank af rådnende alger, fordi rensningsanlægget ikke havde kapacitet til at rense spildevandet.

Han blev aktiv i miljøorganisationen NOAH’s arbejde mod stoffer, der nedbryder ozonlaget, og i ungdomsinitiativerne Next Stop Sovjet og Regnskovsambassaden.

Begyndte i WWF i år med varmerekord
Under studierne i statskundskab i 1990’erne specialiserede han sig i spørgsmål om miljø, udvikling og demokrati, samtidig med at han arbejdede i Miljøstyrelsen.

I 00’erne var John Nordbo med til at koordinere de danske miljø- og ulandsorganisationers lobbyindsats gennem det fælles organ, 92-gruppen, og han var i en periode formand for U-landsorganisationen Ibis. Han har også skrevet en bog om international handelspolitik sammen med Christian Friis Bach (R).

I 2007 - i øvrigt det varmeste år, DMI nogensinde havde målt i Danmark - begyndte han i WWF Verdensnaturfonden, hvorfra han nu fratræder.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår fratrædelsen træder i kraft.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Nordbo

Klimarådgiver, CARE
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1995)

0:000:00