Om  
Pernille Vermund
Kristian Thulesen Dahl

Vermund udfordrer Thulesen Dahl på hans hjemmebane

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, har valgt at stille op til Folketinget i Sydjyllands storkreds. Det er selvsamme kreds, som DF-formanden Kristian Thulesen Dahl har hjemme og er opstillet. Selv bor Vermund i Nordsjælland.

Emil Dyrby

Pernille Vermund kommer til at stå ansigt til ansigt med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl ved det næste folketingsvalg.

Hun har nemlig valgt at lade sig opstille i Sydjyllands Storkreds, selvom hun selv bor i Nordsjælland.

Det skriver hun i et opslag på sin Facebook.

Der er dermed lagt op til kamp mellem formændene for de to mest indvandringskritiske partier i Danmark, og det er da også mange af de samme emner, de to formænd kommer til at fremhæve. 

Adspurgt om hvorfor vælgerne skulle stemme på hende frem for Kristian Thulesen Dahl, siger hun, at Dansk Folkeparti ikke har præsteret godt nok.

"Fordi DF ikke har løst problemerne. DF har siddet med 37 mandater og som det største parti i blå blok i en periode, hvor folk er strømmet ind over grænserne, og hvor problemerne med udlændingepolitikken langt fra er løst", udtaler hun ifølge DR.

Nordsjællænder mod lokalmand
Ved valget i 2015 fik Dansk Folkeparti hele 28,4 procent af stemmerne i kredsen, og Thulesen Dahl var selvsagt en af de helt store stemmeslugere. Han har været opstillet i Sydjyllands Storkreds siden 2011 og både stammer fra og bor i området i dag.

I kontrast hertil bor Vermund selv i Nordsjælland, og hun er klar over, at det kan blive en udfordring at repræsentere et område, hun ikke selv bor i:

"Det ville have været fedest, hvis jeg var sønderjyde, og det bliver et stort ansvar som udefrakommende at skulle repræsentere Sydjylland i Folketinget," siger hun ifølge TV Syd.

Ifølge TV Syd er et af Vermunds egne argumenter for at vælge netop Sydjylland, at området har et historisk lag med et ganske særligt forhold til det at være dansk.

"Jeg elsker alle egne af Danmark og føler mig altid hjemme blandt danskerne, hvor jeg kan mærke det danske værdifællesskab, men Syd- og Sønderjylland giver med sin særlige historie danskheden et ekstra lag," udtaler hun ifølge TV Syd.

Vermund stiftede partiet Nye Borgerlige i oktober 2015, der blev opstillingsberettiget til Folketinget året efter. Partiet har i dag omkring 4000 medlemmer og 68 lokalforeninger spredt over hele landet.

Foruden Pernille Vermund, opstiller Peter Seier Christensen i Københavns Omegn, Mette Thiesen i Nordsjælland, Poul Højlund i Vestjylland og Lars Boje Mathiesen i Østjylland.

Ifølge Altingets kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger står Nye Borgerlige til at få to procent af stemmerne og dermed kun lige at nå spærregrænsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00