Om  
Lone Andersen

Vicedirektør i L&F bliver formand i EU's største landbrugsorganisation

Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi har fået en dansk formand. 

Claudia Steenhard

Lone Andersen, økologisk landmand og vicedirektør i Landbrug & Fødevarer, er valgt som formand for Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse

Copa og Cogeca er EU's største landbrugsorganisation og anvendes som talerør for landbruget i Bruxelles. Lone Andersen glæder sig over sin nye formandspost, der falder på et belejligt tidspunkt − lige inden de nye produktionsregler for EU's økologi skal til afstemning. 

"Det er afgørende for de danske producenter, hvordan de kommende økologiregler falder ud, både på et overordnet plan, men også ned i de helt små detaljer, der kan få stor betydning for den enkelte danske landmand," udtaler den nyvalgte formand og fortsætter:

"Aktuelt drøftes de helt specifikke regler for økologisk fjerkræproduktion, og her er meget på spil for de danske fjerkræproducenter, hvor økologi fylder en betragtelig andel."

Det vil være Lone Andersen, der repræsenterer organisationen, når der afholdes møder med EU-Kommissionen eller med EU-parlamentarikere om kommende økologiregler og økologiforhold.

"Det er med til at styrke vores europæiske netværk, og det giver os en god mulighed for at være med til at definere dagsordenen for økologiarbejdet i Copa og Cogeca," siger Lone Andersen. 

Lone Andersen har i flere år været formand for EU-Kommissionens rådgivende økologigruppe og har de seneste fem år været en del af økologigruppen i Copa og Cogeca. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Andersen

Viceformand for Landbrug & Fødevarer, formand for Familielandbruget og Copa-Cogega's arbejdsgruppe for økologi, gårdejer
Borris Landbrugsskole 1981









0:000:00