Om  
Al Gore

Vicepræsident og nobelprismodtager besøger Danmark

Den tidligere amerikanske vicepræsident og modtager af Nobels Fredspris Al Gore gæster Musikkens Hus til Demokratiets Genklang i Aalborg 20. marts 2022. 

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Al Gore aflægger Aalborg et visit til marts næste år, når han skal deltage i arrangementet Demokratiets Genklang.

Vicepræsidenten har de seneste år arbejdet på at øge opmærksomheden omkring udledningen af CO2 og menneskeskabte klimaforandringer.

Det er den erhvervsdrivende fond Musikkens Hus, der står bag arrangementet ”Al Gore: Crisis and solutions”, som bliver en del af den tilbagevendende demokratifestival Demokratiets Genklang.

"Al Gore har i den grad udnyttet sit embede til at gøre verden til et bedre sted og er en af de klimafrontkæmpere, der er allermest respekt omkring. Den tidligere vicepræsident stod derfor allerøverst på ønskelisten over talere på dette område," fortæller musikhusdirektør Lasse Rich Henningsen.

Al Gore har en lang politisk karriere bag sig, først som medlem af Repræsentanternes Hus i 1976-1984 og dernæst som medlem af det amerikanske senat i 1984 og 1990. Han blev indviet som den 45. vicepræsident i USA i 1993 og tjente otte år under Bill Clintons præsidentperiode.

Demokratiets Genklang strækker sig over to dage. Al Gore kommer til Aalborg søndag 20. marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Al Gore

Fhv. vicepræsident, USA, miljøaktivist og foredragsholder
(Harvard Uni.), (Vanderbilt Law School 1976)









0:000:00