Om  
Mads Brandstrup

Wammens særlige rådgiver bliver topchef i Danske Medier

Mads Brandstrup skal fra 1. september være administrerende direktør i Danske Medier. 

Wammens særlige rådgiver siger farvel til Socialdemokratiet efter mere end fem år. 
Wammens særlige rådgiver siger farvel til Socialdemokratiet efter mere end fem år. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Mads Brandstrup fratræder sin stilling som særlig rådgiver for finansminister Nicolai Wammen (S) for at blive topchef i Danske Medier. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse

"Vi står i en afgørende tid for vores fælles, demokratiske samtale. De seneste år med corona, amerikansk valg og Brexit har vist, hvordan misinformation har kunnet sprede sig i hidtil uset omfang. Derfor er der som aldrig før behov for, at vi har demokratiske og publicistiske medier som modvægt hertil," siger Mads Brandstrup.

Danske Mediers bestyrelsesformand, Jesper Rosener, glæder sig over valget af Mads Brandstrup.

"Med Mads Brandstrup får vi en direktør, der både har solide rødder i den journalistiske og publicistiske tradition og som også har den nødvendige politiske tyngde til at stå i spidsen for det meget vigtige arbejde, som Danske Medier står over for i de kommende år," siger bestyrelsesformanden. 

Mere end et job
Mads Brandstrup har tidligere været pressechef for Socialdemokratiet, politisk redaktør for Børsen og politisk journalist på TV 2 og Politiken. Siden valget i 2019 har han været særlig rådgiver for Nicolai Wammen. Det har været "mere end et job," skriver Brandstrup på LinkedIn og uddyber: 

"Men det har også været et ridt, som har sin pris. Telefoner og mails dag og nat. Altid en krise under opsejling. Og for mig er tiden nu inde til at kaste mig over nye udfordringer".

Mads Brandstrup tiltræder sin nye stilling 1. september. Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der overtager hans stilling i Finansministeriet. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Brandstrup

Direktør for kommunikation og public affairs, SAS
journalist (DJH 2004)

0:000:00