Skatteministeriet efter hård kritik: Ejendomsvurderinger kommer til tiden

TIDSPLAN: 80.000 boligejere måtte vente forgæves på ejendomsvurderinger i juli. I en mail til Altinget slår Skatteministeriet nu fast, at vurderingerne kommer inden 2020. DF og R kræver redegørelse fra ministeren. 

Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Jeppe Maagaard Holm

Skatteministeriet maner nu til besindighed efter flere dages historier om, at 80.000 boligejere ikke modtog tilbud om vejledende ejendomvurderinger i juli.

I en mail til Altinget oplyser ministeriet, at tilbuddene om vejledende vurderinger kommer inden udgangen af 2019:

"Tilbuddet til 80.000 boligejere om at modtage en vejledende vurdering bliver fortsat udsendt i andet halvår af 2019, som det har været kommunikeret gentagne gange siden årsskiftet," skriver ministeriet og fortsætter:

Dokumentation

Sagen kort:

I 2013 udtalte Rigsrevisionen skarp kritik af SKAT’s ejendomsvurderingssystem, som det vurderede var upræcist. 

Efterfølgende suspenderede man ejendomsvurderingssystemet, og 2011-vurderingerne har siden da været gældende - frem til det nye vurderingssystem træder i kraft. 

I 2016 indgik den daværende Venstre-regering en aftale med K, DF, LA, S og RV om et nyt ejendomsvurderingssystem, som skulle træde i kraft i 2019: Læs aftalen i linkboks.

I 2018 meddeler daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V), at systemet, der skulle være færdigudviklet, er forsinket til 2020. Samtidig bliver 80.000 boligejere stillet et tilbud om en vejledende vurdering i udsigt. Dengang fremgik det, at det skulle ske inden udgangen af juli 2019. 

I juli 2020 vil boligejere modtage bindende ejendomsvurderinger med skattemæssig effekt fra 2021.  Samtidig vil boligejere, der har betalt for høj skat, begynde at få løbende besked om tilbagebetaling.

I løbet af 2020 bliver det muligt for boligejere at klage over deres ejendomsvurdering. 

Fra januar 2021 vil Vurderingsstyrelsen begynde at behandle klagerne. 


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00