Danskerne står splittet i valg mellem dansk og svensk skattemodel efter storm om boligvurderinger

Efter de seneste ugers kritik af de nye ejendomsvurderinger står danskerne helt splittet i forhold til, om de foretrækker et beskatningssystem baseret gevinster ved salg fremfor den danske model med løbende beskatning af boligens værdi. Det er meget positivt, at opbakningen ikke er forsvundet, mener ekspert. 

I 2021 viste en måling, at flest danskere opfattede et gevinstbaseret skattesystem som mere retfærdigt. I dag er danskerne helt splittede.
I 2021 viste en måling, at flest danskere opfattede et gevinstbaseret skattesystem som mere retfærdigt. I dag er danskerne helt splittede.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Siden danskerne fik adgang til deres nye ejendomsvurderinger, der fra næste år skal danne grundlag for boligskatten, har medierne været fulde af historier om skæve skøn fra Vurderingsstyrelsen.

Skatteministeren gik efter nogle dages medietryk ligefrem selv ud og erkendte, at nogle vurderinger var ”helt på månen”.

Men den store opstandelse har tilsyneladende ikke trukket tæppet fuldstændigt væk under danskernes opbakning til den eksisterende indretning af boligskattesystemet.  

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024