Ekspert forventer "murren i krogene", når nye boligskatter giver lettelser til millionvillaer og smæk til ejerlejlighederne

Når de nye boligskatter bliver indført fra 1. januar 2024, får ejerne af villaer i hovedstaden en klækkelig gevinst, mens de fleste ejerlejligheder står til en skattestigning. Det kan udløse utilfredshed i både provins og by, forudser boligøkonom, der advarer imod "populistisk" idé om ændringer af aftalen. 

Ejerlejligheder i byerne står med boligskattereformen til en skattestigning, der dog først vil blive udløst efter et salg.
Ejerlejligheder i byerne står med boligskattereformen til en skattestigning, der dog først vil blive udløst efter et salg.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det udløser både vindere og tabere, når det nye boligskattesystem efter års ventetid endelig træder i kraft til årsskiftet.

For eksempel står en villa til 9,4 millioner kroner på Frederiksberg til en skattelettelse på 25.200 kroner om året, mens ejeren af et hus til fem millioner kroner i Københavns Kommune har udsigt til at slippe 19.400 kroner billigere i skat.

Omvendt vil de fleste ejere af lejligheder i byerne opleve stigende skatter. Det viser Skatteministeriet boligskatteberegner, der er blevet opdateret i slutningen af januar. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024