Ulovligt med rabat på grønt byggeri

BÆREDYGTIGT BYGGERI: Flere kommuners planer om at fremme klimavenligt nybyggeri er stødt på grund. Statsforvaltningen afviser Ringsteds planer om at give rabat på grundprisen ved energirigtigt nybyggeri.
Flere kommuner må formentlig skrinlægge deres planer om at give grundkøbere rabat, hvis de bygger ekstra klimavenligt.
Flere kommuner må formentlig skrinlægge deres planer om at give grundkøbere rabat, hvis de bygger ekstra klimavenligt. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Man kan få den mistanke, at det er en principbeslutning fra regeringen, fordi man ikke ville hjælpe Københavns Kommune med at bygge billige boliger, så bliver man nødt til at stå fast, og dermed spænder man nu ben for andre projekter.

Nanna Westerby
Boligordfører (SF)
Kommunerne kan ikke få lov til at fremme klimavenligt nybyggeri ved at give rabat på grundpriserne. Det er formentlig i strid med kommunalfuldmagten.

Dermed er kommunerne stødt på samme forhindring, som fældede overborgmester Ritt Bjerregaards (S) planer om billige boliger i København.

Rabat på 135.000 kr. 
I lighed med flere andre kommuner har Ringsted barslet med planer om at fremme energirigtigt nybyggeri.

Tanken var at give en rabat på op til 135.000 kr. på en byggegrund, hvis køberen forpligter sig til at bygge et hus, som lever op til en række stramme energikrav.

0:000:00