Boligorganisationer: Høje byggepriser risikerer at sætte alment nybyggeri i stå

Flere boligorganisationer i hovedstaden frygter, at de høje priser på håndværkere og materialer vil stå i vejen for opførelsen af almene boliger under det aktuelle rammebeløb. Boligministeren deler bekymringen, men vil ikke give tilladelse til dyrere almene boliger. 

"Man skal huske, at en ugennemtænkt forøgelse af maksimumbeløbet vil betyde, at de almene boliger bliver dyrere at bo i," siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S). 
"Man skal huske, at en ugennemtænkt forøgelse af maksimumbeløbet vil betyde, at de almene boliger bliver dyrere at bo i," siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Daniel Bue LauritzenSøren Dahl

Det vækker kritik fra den almene boligsektor, at regeringen i forbindelse med aftalen om næste års finanslov ikke har hævet det maksimale rammebeløb, som almene boligorganisationer skal holde sig under, når de bygger nyt.

Loftet risikerer nemlig at stå i vejen for opførelsen af de almene boliger, som regeringen ellers så gerne vil have, fordi byggeomkostningerne aktuelt er enormt høje, lyder bekymringen fra både BL og to af Københavns store almene boligorganisationer, KAB og fsb.

”Det risikerer at sætte en stopper for byggeri af nye almene boliger, og det er jo lidt paradoksalt, når vi lige har fået en boligaftale, der har fokus på at bygge flere almene boliger,” siger viceadministerende direktør i BL, Solveig Råberg Tingey.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024