V advarer om grundlæggende uretfærdighed i nye almene boliger: “Snakken om den blandede by er hul, hvis ikke man får set på det her”

Venstre kalder det uretfærdigt, at mennesker med gode indtægter kan få plads i nye almene boliger, der bliver opført i kvarterer med høje boligpriser. ”Vi skal sørge for, at vi får brugt vores almene boligmasse på en måde, så den kommer dem til gode, der har et reelt behov,” siger ordfører. BL ser intet problem med eksisterende model. 

"Der er en helt grundlæggende retfærdighed på spil, når to ens familier har en vidt forskellig husleje, fordi den ene er støttet massivt at staten," siger Heidi Bank. 
"Der er en helt grundlæggende retfærdighed på spil, når to ens familier har en vidt forskellig husleje, fordi den ene er støttet massivt at staten," siger Heidi Bank. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hvis man ønsker en plads i en almen bolig, skal man i dag skrive sig på en venteliste hos den almene boligorganisation.

Det betyder, at rig og fattig som udgangspunkt har samme mulighed for at få en almen bolig, men det er både uretfærdigt og spild af billige boliger, mener Venstres boligordfører Heidi Bank.

”Man taler meget om, at de almene boliger skal give plads i byen til dem, der ellers ikke har råd. Men det er jo overhovedet ikke sådan, at det almene system kører i dag,” siger Heidi Bank.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00