Concito: Brug bæredygtigt træ i fremtidens byggeri

De kommende CO2-krav til nybyggeri forventes at føre til en øget anvendelse af træ i byggeriet. Bæredygtigt træ kan spille en vigtig rolle i fremtidens byggeri, men vi skal vide langt mere om, hvilke konsekvenser det har at bruge mere træ, når vi bygger, skriver Camilla Damsø Pedersen.

Frem mod 2029 vil træ udgøre en stigende del af dansk nybyggeri.
Frem mod 2029 vil træ udgøre en stigende del af dansk nybyggeri.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Camilla Damsø Pedersen

Der er med rette kommet større fokus på både reduktion af energiforbruget og klimaaftrykket i de materialer, vi bygger med. Bygninger står for cirka 30 procent af Danmarks CO2-udledning og for cirka 35 procent af affaldet. Derfor er der også behov for en massiv indsats for mere bæredygtige bygninger.

I den nye strategi for bæredygtigt byggeri er det aftalt, at der skal sættes bindende krav til den maksimale CO2-udledning for større nybyggeri fra 2023. Det vil forstærke fokusset på byggematerialernes klimaaftryk.

Træ er en eftertragtet ressource globalt set. Ikke kun i forhold til byggeriet, men også til anvendelse i energiproduktionen, transportsektoren, tekstilindustrien med videre. Det øger presset på skovene, og konsekvenserne ved en stigende efterspørgsel efter træ skal ses i et større globalt perspektiv.

Camilla Damsø Pedersen
Seniorkonsulent, Concito

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00