DF nedtoner behovet for energirenoveringer: CO2-målsætning kræver nyt fokus

RENOVERING: Byggeriets rolle i klimakampen har ændret sig efter målsætningen om 70 procents CO2-reduktion, mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der advarer imod dyre energirenoveringer. ”Vi bør overveje at bruge pengene et andet sted,” siger han.

Det kan blive voldsomt dyrt at renovere, uden at det vil have en synderlig effekt på at nå reduktionsmålet i 2030, mener Morten Messerschmidt (DF).
Det kan blive voldsomt dyrt at renovere, uden at det vil have en synderlig effekt på at nå reduktionsmålet i 2030, mener Morten Messerschmidt (DF).Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Energirenoveringer har længe været en SF-mærkesag, selvom vi ikke altid har haft held med at få det til at fylde i de store aftaler

Signe Munk
Klimaordfører, SF

Byggeriets rolle i klimakampen har ændret sig, mener Dansk Folkepartis klimaordfører Morten Messerschmidt.

”I takt med, at vi gør opvarmningen af boliger mere grøn, er der knap så mange CO2-besparelser ved at spare på energien i bygningerne. Derfor bør vi nøje overveje, om vi skal skrue ned for de kæmpestore investeringer, der har til mål at nedbringe varmespildet i boligmassen,” siger han.

Det har ellers i mange år været en mærkesag for Dansk Folkeparti, at minde de øvrige partier i Folketinget om, at holde igen med udbyggelsen af vedvarende energi under mantraet: ”Den bedste CO2-besparelse, er den kilowatt-time, der ikke bliver brugt.”

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00