Forskning rejser tvivl om populær udlejningsregel

FORTYNDING: Et af de seneste ti års mest benyttede greb i det boligpolitiske arbejde, fleksibel udlejning, kan tilsyneladende ikke måles på beboersammensætningen. Det er den overraskende konklusion i ny SFI-rapport. BL og Landsbyggefondens direktør maner til besindighed.

Fleksbiel udlejning har været et fast værktøj i den boligsociale værktøjskasse i mere end et årti. Men ny forskning tyder på, at effekten er mindre end ventet.

Tynd ud i de socialt udsatte, arbejdsløse og kriminelle med familier, hvor begge forældre er i arbejde, og det vil skubbe de udsatte boligområder i en positiv retning. Det er antagelsen, der ligger til grund for, at fleksibel udlejning er blevet et populært redskab, som blandt andet anbefales af kommunernes organisation, KL, og boligselskabernes organisation BL.

I en ny rapport fra SFI roser projektmedarbjedere i fire udsatte boligområder også fleksibel udlejning. Men forskerne kan ikke se nogen konkret målbar effekt af fleksibel udlejning på beboersammensætningen.

Login