God bedømmelse af hotspots og huslejestøtte

BESTÅET: Både hotspotprojekter og huslejestøtte til almene boliger har været under lup og er blevet evalueret. Begge ordninger viser lovende resultater.
En stor evaluering fra SFI viser, at støtte til renoveringer og forbedringer kan hjælpe med at skabe en mere varieret beboersammensætning i almene boligområder. Hvis området vel at mærke ikke er blandt de mest udsatte områder.
En stor evaluering fra SFI viser, at støtte til renoveringer og forbedringer kan hjælpe med at skabe en mere varieret beboersammensætning i almene boligområder. Hvis området vel at mærke ikke er blandt de mest udsatte områder. Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta

Politiske mål med Landsbyggefondens boligsociale helhedsplaner og huslejestøtte:

  • at skabe en mere balanceret beboersammensætning
  • at bryde den negative sociale arv for børn og unge
  • at øge beskæftigelsen blandt boligområdets beboere
  • at tiltrække ressourcestærke beboere fra andre dele af boligmarkedet
  • at øge udsatte boligområders konkurrencedygtighed

Kilde: SFI og Rambøll

To nye rapporter godkender den indsats, der gøres for at mindske kriminaliteten blandt børn og unge i udsattte områder, og den generelle indsats i de almene boligområder for at styrke områderne.

Mens Folketinget torsdag skal vedtage den nye aftale om udsatte boligområder, er en stribe af de indsatser, der allerede er i gang, blevet vurderet, og der er gjort midtvejsstatus.

SFI og Rambøll har fået lavet en omfattende midtvejsevaluering af Landsbyggefondens boligsociale indsats og huslejestøtte. I perioden fra 2006 til 2010 har Landsbyggefonden uddelt 2,2 mia. kr. til boligsociale indsatser og huslejestøtte som følge af de almene boligaftaler fra 2006 og 2007

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00