Hjort: Ingen led skade ved boligydelsesfejl

Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd 26. januar 2016.

BOLIGYDELSE: Ifølge regeringen led ingen skade i forbindelse med fejlagtig udbetaling af boligydelse. Enhedslisten ser store problemer i den konklusion.

Det var et klart budskab, der tirsdag blev givet til et samråd i Beskæftigelsesudvalget:

“Ingen led skade ved boligydelsesfejl,” var ordene fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Der var nemlig ingen, der fik udbetalt for lidt i boligydelse i januar. Det kunne imidlertid have været tilfældet, hvis man ikke havde nået at rette op på den fejl, der ville give pensionister for lidt i boligydelse.

“Jeg tror ikke, der er nogen, som ikke ville ønske, at forløbet havde været anderledes. Vi trak lovforslaget tilbage, da der var nogle problemer,” sagde Claus Hjort Frederiksen.

“Vi satte alle kræfter ind på at råde bod på den fejlbetaling, der var på vej. Så set fra mit synspunkt, så kunne sagen have haft et andet forløb, men vi fik gjort det vigtigste: Ingen fik for lidt i boligydelse,” sagde finansministeren.

Fejlen kostede millioner
Enhedslistens Finn Sørensen var dog ikke helt enig med regeringen og Claus Hjort Frederiksen. Det har nemlig kostet en del penge, at man lavede fejlen.

“Jeg synes, det er lidt utroligt, at ministeren kan sige, at intet er gået galt. 141.000 pensionister har fået for meget udbetalt. Det er i strid med loven. Samtidig har øvelsen kostet 4,7 millioner kroner. Men det er måske lige meget,” spurgte Finn Sørensen.

Claus Hjort Frederiksen medgav, at det var korrekt, at nogen fik for meget.

“Det er rigtigt, at nogen fik for meget. Det drejer sig i gennemsnit om ti kroner. Det vil blive korrigeret senere,” sagde Claus Hjort, der mente, at 4,7 millioner kroner var forsvarligt:

“Da udsigten var til, at mange mennesker ville få en for lav ydelse, så fandt jeg, at en udgift på 4,7 millioner var forsvarlig,” afsluttede Claus Hjort.

 

Forrige artikel Hjort: Udflytningspris må vente 14 dage Hjort: Udflytningspris må vente 14 dage Næste artikel Regional skævvridning ved fastfrysning af grundskyld Regional skævvridning ved fastfrysning af grundskyld
Radikale: Kommunerne bør fortsat inddrive ejendomsskat

Radikale: Kommunerne bør fortsat inddrive ejendomsskat

GÆLD: Kommunerne bør fortsat inddrive restancer på ejendomsskatten, når det nye boligskattesystem træder i kraft i 2021. Det mener Radikales skatteordfører. V og K er åbne for at diskutere sagen. DF og S vil ikke ændre aftalen.