Hjort: Ingen led skade ved boligydelsesfejl

BOLIGYDELSE: Ifølge regeringen led ingen skade i forbindelse med fejlagtig udbetaling af boligydelse. Enhedslisten ser store problemer i den konklusion.

Mads Gluud Jørgensen

Det var et klart budskab, der tirsdag blev givet til et samråd i Beskæftigelsesudvalget:

“Ingen led skade ved boligydelsesfejl,” var ordene fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Der var nemlig ingen, der fik udbetalt for lidt i boligydelse i januar. Det kunne imidlertid have været tilfældet, hvis man ikke havde nået at rette op på den fejl, der ville give pensionister for lidt i boligydelse.

“Jeg tror ikke, der er nogen, som ikke ville ønske, at forløbet havde været anderledes. Vi trak lovforslaget tilbage, da der var nogle problemer,” sagde Claus Hjort Frederiksen.

“Vi satte alle kræfter ind på at råde bod på den fejlbetaling, der var på vej. Så set fra mit synspunkt, så kunne sagen have haft et andet forløb, men vi fik gjort det vigtigste: Ingen fik for lidt i boligydelse,” sagde finansministeren.

Fejlen kostede millioner
Enhedslistens Finn Sørensen var dog ikke helt enig med regeringen og Claus Hjort Frederiksen. Det har nemlig kostet en del penge, at man lavede fejlen.

“Jeg synes, det er lidt utroligt, at ministeren kan sige, at intet er gået galt. 141.000 pensionister har fået for meget udbetalt. Det er i strid med loven. Samtidig har øvelsen kostet 4,7 millioner kroner. Men det er måske lige meget,” spurgte Finn Sørensen.

Claus Hjort Frederiksen medgav, at det var korrekt, at nogen fik for meget.

“Det er rigtigt, at nogen fik for meget. Det drejer sig i gennemsnit om ti kroner. Det vil blive korrigeret senere,” sagde Claus Hjort, der mente, at 4,7 millioner kroner var forsvarligt:

“Da udsigten var til, at mange mennesker ville få en for lav ydelse, så fandt jeg, at en udgift på 4,7 millioner var forsvarlig,” afsluttede Claus Hjort.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

Finn Sørensen

Fhv. MF (EL), medlem, Enhedslistens hovedbestyrelse
student (1965)

0:000:00