LA revser forslag om lejebegrænsning på Airbnb

UDLEJNING: Politikere skal ikke blande sig i, hvordan folk lejer deres boliger ud, siger Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen.

Københavnerne skal selv bestemme, hvor meget de udlejer deres ejendomme gennem udlejningstjenesten Airbnb.

Det mener Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen.

Han langer ud efter et forslag fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S). Borgmesteren foreslår at lave et loft over, hvor mange dage om året københavnerne må leje deres lejligheder ud via Airbnb.

”Politikere skal ikke blande sig i, hvor meget folk lejer deres private ejendomme ud til andre,” siger Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen tilføjer, at det kun er internt i ejendomsforeningerne, at der kan laves regler for at udleje gennem Airbnb i den pågældende ejendom.

Frank Jensen foreslår en 60-dages begrænsning, og det sker efter inspiration fra Amsterdam, der netop har indgået en aftale med Airbnb om det samme.

”På baggrund af det, der nu er sket med den aftale, der er indgået i Amsterdam, vil jeg kontakte Airbnb og høre, om vi kan lave en tilsvarende aftale, hvor der indlægges et maksloft, så vi undgår ulovlig hoteldrift,” siger Frank Jensen til DR P4 København.

Vil føre til højere priser
Ifølge Joachim B. Olsen vil forslaget have den konsekvens, at der bliver lejet mindre ud i København. Han mener ikke, at de typiske Airbnb-gæster bare går over til hotelbranchen, hvis Airbnb bliver begrænset.

”Airbnb gør markedet større, og begrænsningen er en måde at mindske udbuddet på. Det vil alt andet lige føre til højere priser, og det vil gå ud over dem i befolkningen med lavere indkomster, der vil få sværere ved at komme til København og bruge penge på byens restauranter og lignende. Det er ikke hensigtsmæssigt,” siger Joachim B. Olsen.

Forslaget møder ifølge Politiken glæde fra hotelbranchen, der gerne vil have, at professionel udlejning foregår på lige vilkår.

”Men vi ved, at der er en række af de her lejligheder, som bliver udlejet systematisk for at tjene penge. Så det er sådan set ikke af brødnød, vi kalder på det her tiltag. Det er for at få lige vilkår for den professionelle udlejning, der foregår,” siger politisk direktør Kirsten Munch Andersen fra hotelbrancheforeningen Horesta.

Forrige artikel Stærkt lokalsamfund og unge beboere øger trygheden Stærkt lokalsamfund og unge beboere øger trygheden Næste artikel S bakker op om at ændre bopælspligt S bakker op om at ændre bopælspligt
DF er Dybvads bedste chance for et indgreb mod Blackstone

DF er Dybvads bedste chance for et indgreb mod Blackstone

ANALYSE: Problemerne med at finde flertal for indgreb mod huslejespekulanter illustrerer den dramatiske ændring af boligmarkedet de sidste 20 år. DF er tættere på boligministerens position, end det fremgår af medierne.