Lejere frygter at komme ind under Socialministeriet

ORGANISERING: Lejernes Landsorganisation i Danmark er alvorligt bekymret for, om en eventuel borgerlig regering vil nedlægge det selvstændige boligministerium og lægge lejelovgivningen ind under Socialministeriet. Venstre forstår ikke bekymringen.

Da Anders Fogh Rasmussen (V) blev statsminister i 2001, lagde han lejelovgivningen ind under Socialministeriet. LLO advarer mod at gøre det igen.
Da Anders Fogh Rasmussen (V) blev statsminister i 2001, lagde han lejelovgivningen ind under Socialministeriet. LLO advarer mod at gøre det igen.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Det var dybt skadeligt for lejerne, at regeringen (fra 2001 til 2011, red.) valgte at anse det her for et socialpolitisk problemfelt. Det er i høj grad normdannende for, hvordan man betragter folk, der bor til leje.

Jesper Larsen
Cheføkonom i Lejernes Landsorganisation i Danmark (LLO)

Vi lavede en finansieringsreform og en styringsreform af den almene sektor, og vi lavede ghettoplanerne med helhedsplaner, så vi har lavet nogle gennemgribende forandringer i den almene sektor, og det har vi gjort, selvom det lå i Socialministeriet.

Louise Schack Elholm
Boligordfører for Venstre

Boligområdet har historisk været vant til at have sin egen minister, men i 2001 kom en chokmelding. Anders Fogh Rasmussen (V) ville nedlægge det daværende By- og Boligministerium.

Nu frygter Lejernes Landsorganisation i Danmark (LLO), at området igen mister sin selvstændige matrikel.

“Vi kunne godt frygte, at en eventuel borgerlig regering ville gøre det igen og nedlægge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Det er rigtig vigtigt, at der et selvstændigt ministerium på det her område,” siger cheføkonom Jesper Larsen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00