Minister vil reevaluere LAG-midler

Troels Lund Poulsen (V) i samråd i Landdistriktsudvalget 16. marts 2016.

LANDDISTRIKTER: Effekten af LAG-midlerne vil nu igen blive evalueret for at se, hvilken betydning de har haft på landdistrikterne. Besparelsen på midlerne består, men skal fremstå som en del af en helhed, siger ministeren.

Regeringen har sparet på midlerne til de lokale aktionsgrupper (LAG) med 30 pct., da man skulle hente finansiering til blandt andet landbrugspakken. Men besparelserne på LAG-midlerne skal ses i en større helhed, sagde Troels Lund Poulsen (V), der er erhvervs- og vækstminister på et samråd onsdag i Landdistriktsudvalget.

Men LAG-midlerne har haft en meget stor betydning, mener flere partier, der efterlyser en lige så stor virkning af regeringens initiativer, som LAG har bevirket.

Midlerne har skabt 1000 nye arbejdspladser for bare 200 mio., lyder det fra Socialdemokratiets Troels Ravn, som efterlyser en mere gennemgående begrundelse.

“Nu siger regeringen, at LAG-midlerne skal bespares med 30 pct. Jeg synes, vi skal blive enige om, at LAG-midlerne kan noget særligt. Er ministeren ikke enig i, at LAG-midlerne har været med til at skabe en høj grad af aktivitet og arbejdspladser i landdistrikterne,” lød det fra Troels Ravn (S).

Ministeren vil lave en ny rapport for at finde ud, hvad LAG-midlerne har bidraget til – også selvom der i forvejen eksisterer en rapport.

“Vi vil lave yderligere evalueringsarbejde i forhold til at kortlægge, hvad vi har fået ud af LAG-midlerne. Det er ikke for at underkende den rapport, der ligger nu, men for at få et bedre grundlag,” sagde Troels Lund Poulsen.

Han understregede dog, at det skal ses som en helhed, og at udviklingen vil fortsætte i landdistrikterne.

Ministeren forventer, at rapporten vil være færdig i slutningen af året.

Forrige artikel Løkke: Er der mulighed for at udfordre grundloven? Løkke: Er der mulighed for at udfordre grundloven? Næste artikel Hjort lover løsning på boligydelse inden Grundlovsdag Hjort lover løsning på boligydelse inden Grundlovsdag