Nul løbedage skal holde fogeden fra døren

UDSÆTTELSER: Boligministeren foreslår at skrue på reglerne, så huslejen skal falde den første i måneden. Det skal ske for at undgå, at lejere forinden når at bruge alle sine penge og som konsekvens bliver sat på gaden. Forsker tvivler på, at forslaget vil have effekt.

Jeg har ikke de allerstørste forhåbninger til, at det kan gøre noget. Det kan jo ikke skade, men det kræver, at folk prioriterer at bruge pengene på huslejen og ikke på andre ting. For så er det for så vidt ligegyldigt, hvornår betalingsfristen er.

Gunvor Christensen
Medforfatter til undersøgelsen "Hvorfor lejere bliver sat ud af deres bolig", Det Nationale Forskningscenter for Velfærd
Fakta

Det skriver loven om betaling af leje

"Betaling anses for rettidig, når den sker senest den 3. hverdag efter forfaldsdagen. Er denne hverdag en lørdag eller grundlovsdag, er betaling den følgende hverdag rettidig."


Kilde: Almenlejeloven

Huslejen skal falde den første i måneden.

Sådan lyder et konkret forslag fra boligminister Carsten Hansen (S), som vil bremse udviklingen, der har sat et stigende antal lejere på gaden, fordi de ikke har betalt deres husleje.

I dag er loven skruet sådan sammen, at lejere kan betale deres husleje "rettidigt" til og med den fjerde i måneden, men disse såkaldte løbedage overvejer ministeren at skære væk.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00