Ny temadebat: Hvordan forhindrer vi, at høje byggepriser sætter alment nybyggeri i stå?

Fagfolk og politikere vil i den kommenede tid debattere, hvad de vil gøre ved de aktuelt høje byggepriser, der udfordrer planerne om at bygge markant flere almene boliger.

S-regeringen har med finanslovsaftalen for 2022 ikke hævet det maksimale rammebeløb, som de almene boligorganisationer skal holde sig under, når organisationerne bygger nyt.
S-regeringen har med finanslovsaftalen for 2022 ikke hævet det maksimale rammebeløb, som de almene boligorganisationer skal holde sig under, når organisationerne bygger nyt.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Boligorganisationer har advaret mod, at høje byggepriser risikerer at sætte det almene nybyggeri i stå.

Advarslen kommer, efter at S-regeringen med finanslovsaftalen for 2022 ikke har hævet det maksimale rammebeløb, som de almene boligorganisationer skal holde sig under, når organisationerne bygger nyt.

Loftet risikerer at stå i vejen for opførelsen af de cirka 22.000 almene boliger, som regeringen ellers ønsker, fordi byggeomkostningerne til blandt andet håndværkere og materialer er enormt høje.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024