Minister på vej med løsning på alment byggestop

Boligministeren lægger nu op til at give truede almene boligbyggerier mulighed for at overskride det normale rammebeløb med op til 20 procent for at redde 1.400 almene boliger. Forligspartier og BL bakker op om tiltaget, men håber på hurtig implementering.  

Boligminister Christian Rabjerg Madsen foreslår at lade truede almene boligprojekter overskride det normale rammebeløb med op til 20 procent. 
Boligminister Christian Rabjerg Madsen foreslår at lade truede almene boligprojekter overskride det normale rammebeløb med op til 20 procent. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Efter måneders politisk pres er boligminister Christian Rabjerg Madsen klar med et bud på en løsning for det stærkt udfordrede almene boligbyggeri.

Han foreslår nu et midlertidig løft af det maksimumbeløb, der i kombination med de høje byggepriser betyder, at mange almene boligprojekter aktuelt står til at falde.

Konkret lægger ministeren op til at lade kommunerne tillade en overskridelse på 20 procent i forhold til det normale rammebeløb, der lægger et loft over, hvad det må koste at realisere en almen bolig. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00