Opsamling på temadebat: Flere aktører vil hæve rammebeløbet for almene boligorganisationer

Temadebatten om, at høje byggepriser risikerer at sætte alment nybyggeri i stå, er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

På Asger Jorns Allé i København kan man kigge ned i et stort hul. På sørgeligste vis visualiserer det, at det almene boligbyggeri for en stor del er gået i stå i modsætning til byggeaktiviteten i andre sektorer, skrev BL's vicedirektør i temadebatten.
På Asger Jorns Allé i København kan man kigge ned i et stort hul. På sørgeligste vis visualiserer det, at det almene boligbyggeri for en stor del er gået i stå i modsætning til byggeaktiviteten i andre sektorer, skrev BL's vicedirektør i temadebatten.Foto: BL/Lars Græsborg Mathiasen
Rasmus Straka Skjødt

Boligorganisationer havde advaret mod, at høje byggepriser risikerede at sætte det almene nybyggeri i stå.

Advarslen kom, efter at S-regeringen med finanslovsaftalen for 2022 ikke hævede det maksimale rammebeløb, som de almene boligorganisationer skal holde sig under, når organisationerne bygger nyt.

Altinget By og Bolig gav i en temadebat ordet til blandt andet almennyttige boligselskaber og partier i Folketinget, som gav deres bud på, hvad politikerne og almensektoren skulle gøre ved de aktuelt høje byggepriser, der udfordrede planerne om at bygge markant flere almene boliger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00