Ny temadebat: Kan andelsboliger løse manglen på billige boliger i byerne?

Interessenter og politikere vil i den kommende tid debattere regeringens ambition om at udforme nye modeller for "spekulationsfri andelsboliger".

Debatdeltagere vil komme ind på, hvad det kræver, hvis andelsboligerne skal spille en større rolle i udviklingen af byerne.
Debatdeltagere vil komme ind på, hvad det kræver, hvis andelsboligerne skal spille en større rolle i udviklingen af byerne.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Daniel Bue LauritzenRasmus Straka Skjødt

Andelsboliger kan bidrage til at skabe blandede byer, som derfor betyder, at politikerne skal understøtte den spekulationsfri boligform yderligere.

Det er ambitionen i regeringen, hvor boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i et interview med Berlingske inden sommerferien udfoldede sine spirende tanker. Ministeren fortalte, at han aktuelt ser på og "arbejder meget intensivt med" at udforme nye modeller for "spekulationsfri andelsboliger", der kan få "revitaliseret andelsboligen som et billigt alternativ".

Hvad kræver det, hvis andelsboligerne skal spille en større rolle i udviklingen af byerne? Hvad står i vejen for, at det sker i dag? Og hvad taler imod ministerens ønske om flere andelsboliger? Det vil eksperter og meningsdannere svare på i Altingets spalter over de kommende uger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00