Opsamling: "Spekulanter", "familiedynastier" og "byggematadorer" bør ikke have en plads på andelsboligmarkedet

Hvis andelsboligen igen skal være et billigt alternativ, og vi skal have mere blandede byer, kræver det et opgør med det "spekulationsdrevne" andelsboligmarked, skriver flere debattører. Men præcis hvad det indebærer, er der forskellige bud på i Altingets seneste temadebat.

I Altingets seneste temadebat har aktører og politikere debatteret, hvordan andelsboligerne kan være med til at få flere billige boliger i byerne.
I Altingets seneste temadebat har aktører og politikere debatteret, hvordan andelsboligerne kan være med til at få flere billige boliger i byerne.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Flere danskere fra forskellige indkomstgrupper skal ind på andelsboligmarkedet. Sådan lyder det fra flere af debattørerne i Altingets seneste temadebat om, hvorvidt andelsboliger kan være nøglen til at få flere billige boliger i byerne.

Men flere anerkender også, at det kræver, at det skal gøres mere attraktivt at stifte nye, spekulationsfrie andelsforeninger.

Det vil boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) gøre ved at give "en hjælpende hånd" til lejere og kommende andelshavere, der lettere skal kunne låne for at overtage en tilbudspligtig ejendom.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024