Nye ejendomsvurderinger udskydes endnu et år

VENTETID: Skatteministeren har besluttet at udskyde de nye ejendomsvurderinger med endnu et år. Det vil ikke koste boligejerne noget, men forsinkelsen betyder en regning på 700 kroner millioner til statskassen.

Sebastian Risbøl Jacobsen

Regeringen har besluttet at udskyde de nye ejendomsvurderinger, der skulle være klar fra næste år. Derfor må tusindvis af boligejere vente til 2020 med at få afklaring på deres situation.

Det fortalte skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag eftermiddag.

Forsinkelsen vil imidlertid ikke koste boligejerne en krone, forsikrede ministeren. De, hvis ejendom måtte være vurderet for lavt, vil ikke blive opkrævet en efterbetaling. Og de, som har penge til gode, vil derimod få forrentet den sum penge, de har til gode.

Årsagen til den yderligere forsinkelse er, at man har vurderet, at det nye vurderingssystem ikke er helt klar.

"Vi skal tage ved lære af de fejl, vi har lavet i fortiden. Vi skal være sikker på, at det nye ejendomsvurderingssystem fungerer," sagde Karsten Lauritzen. 

Ni år med ejendomsvurderinger
Sagen om ejendomsvurderinger startede tilbage i 2011, hvor man fik en mistanke om, at systemet ikke fungerede. Derfor satte man Rigsrevisionen til at undersøge sagen. 

I sommeren 2013 kunne Rigsrevisionen så berette om omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger, og man suspenderede det nuværende system.

Forsinkelsen ændrer ikke på, at de nye boligskatteregler efter planen skal træde i kraft i 2021, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

0:000:00