Ole Birk: Det er ikke regeringens politik at ændre huslejereguleringen

HUSLEJE: Den nye boligminister Ole Birk Olesen (LA) forsikrede i Folketinget, at han følger regeringens politik. Regeringens politik i forhold til lejeloven er den samme som før regeringsomdannelsen, lyder det  fra V-ordfører.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Mads Bang

Regeringen har ikke i sinde at ændre lejeloven eller liberalisere huslejereguleringen. 

Det slår Venstres boligordfører Britt Bager fast i en kommentar til Altinget, efter det er kommet frem, at den nye boligminister Ole Birk Olesen (LA) tidligere har erklæret sig som modstander af huslejereguleringen. 

"Venstres holdning til huslejeregulering er den samme, som før den nye regering blev dannet," skriver Britt Bager og tilføjer: 

"Der pågår et arbejde med at sammenskrive og forenkle boliglejelovene, og her er det afgørende, at vi præciserer og gør reglerne mere enkle. Det gavner nemlig både udlejere og lejere."

Man kan godt gå ud fra, at jeg sådan i det store hele ikke har ændret mange holdninger de seneste fire-fem år. Jeg er fortaler for, og repræsentant i en regering, og jeg er bundet af regeringens grundlag.

Ole Birk Olesen (LA)
Transport-, Bygnings- og Boligminister

Britt Bager henviser til det arbejde, der er i gang med at modernisere lejeloven og boligreguleringsloven. Moderniseringen betyder blandt andet, at de to love skal skrives sammen, og samtidig skal den moderniserede lov evalueres.

Ole Birk: Ikke regeringens politik
Bolgiminister Ole Birk Olesen (LA) fik onsdag lejlighed til at forklare, hvordan han ser på huslejereguleringen, da han skulle svare på spørgsmål i Folketingets spørgetime.

"Som minister i denne regering arbejder jeg for gennemførelse af regeringens politik. Det indgår ikke i regeringsgrundlaget at huslejereguleringen skal ophæves," lød det fra ministeren.

Ministeren tilføjede, at han som ordfører flere steder havde fremført sin holdning. Ole Birk Olesen benyttede også lejligheden til at forklare, at han generelt ikke har ændret holdning til mange ting de seneste år.

"Man kan godt gå ud fra, at jeg sådan i det store hele ikke har ændret mange holdninger de seneste fire-fem år. Jeg er fortaler for, og repræsentant i en regering, og jeg er bundet af regeringens grundlag," konstaterede Ole Birk Olesen, som altså ikke ville gentage de holdninger og arbejde for dem i regeringen.

Politisk kampplads
Huslejereguleringen har ad flere omgange været en politisk kampplads, og Venstre var senest ude og lufte partiets opbakning til huslejereguleringen for et par år siden, hvor Søren Pind havde udtalt sig positivt om at liberalisere lejeloven. Det fik Lars Løkke Rasmussen til at slå fast, at Venstre kun vil forenkle lejeloven.

I samme ombæring angreb den daværende socialdemokratiske boligminister Carsten Hansen forslaget, fordi en større beregning viste, at en deregulering vil kunne føre til stigninger på op mod 54 procent.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Britt Bager

Seniorrådgiver, Kraka Advisory, fhv. MF (K), fhv. politisk ordfører 2018-19 (V), fhv. statsrevisor 2018-21
master i journalistik (SDU 2011), cand.jur. (Aarhus Uni. 2012), cand.soc. (CBS 2013)

0:000:00