Opsamling på temadebat: Sådan får vi gavn af sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet

Altingets temadebat om sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

"Storbyerne skal ikke være rigmandsenklaver, som lærere besøger i arbejdstiden," skrev Kaare Dybvad (S) i Altingets temadebat om sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet.
"Storbyerne skal ikke være rigmandsenklaver, som lærere besøger i arbejdstiden," skrev Kaare Dybvad (S) i Altingets temadebat om sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Statsminister Mette Frederiksen (S) oprettede Indenrigs- og Boligministeriet for at "styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark".

Indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikterne, som enten hørte under Socialministeriet eller Erhvervsministeriet, rykkede over til det nye ministerium, som indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) skulle lede.

Men mange tiltag, som skulle til for at decentralisere, lå inden for ressortområderne for uddannelse, erhverv, beskæftigelse og transport.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00