Opsamling på temadebat: Sådan får vi gavn af sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet

Altingets temadebat om sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

"Storbyerne skal ikke være rigmandsenklaver, som lærere besøger i arbejdstiden," skrev Kaare Dybvad (S) i Altingets temadebat om sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet.
"Storbyerne skal ikke være rigmandsenklaver, som lærere besøger i arbejdstiden," skrev Kaare Dybvad (S) i Altingets temadebat om sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Statsminister Mette Frederiksen (S) oprettede Indenrigs- og Boligministeriet for at "styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark".

Indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikterne, som enten hørte under Socialministeriet eller Erhvervsministeriet, rykkede over til det nye ministerium, som indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) skulle lede.

Men mange tiltag, som skulle til for at decentralisere, lå inden for ressortområderne for uddannelse, erhverv, beskæftigelse og transport.