Om  
Alex Vanopslagh

Politiet dropper efterforskningen af Vanopslaghs boligsag

Københavns Politi har besluttet at indstille efterforskningen af Alex Vanopslaghs boligsag.

Struer Kommune har tidligere meddelt, at Vanopslagh brød cpr-loven.
Struer Kommune har tidligere meddelt, at Vanopslagh brød cpr-loven.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Johan Auken Alstrup

Tre måneder efter politiet indledte en efterforskning af Alex Vanopslaghs (LA) boligsag, er anklagen blevet droppet igen. Det sker, da politiet ikke vurderer, at der er en rimelig formodning om, at der er blevet begået noget strafbart.

Det oplyser Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

"Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg nu kan lægge sagen helt bag mig. Jeg har fra starten sagt, at jeg burde have sat mig meget bedre ind i reglerne, men jeg har også sagt, at jeg ikke havde noget at skjule. Derfor er jeg glad for afklaringen," siger Alex Vanopslagh og fortsætter:

"Det har naget mig at blive anklaget for at være hævet over loven, blot fordi jeg er politiker. Derfor er jeg også været glad for, at politiet har efterforsket sagen og nu er kommet frem til en afgørelse."

Efterforskningen er sket på baggrund af, at flere borgere har politianmeldt partilederen efter afsløringer i Dagbladet Information. Men politiet har nu valgt ikke at starte en sag eller rejse sigtelse.

Information kunne i efteråret 2022 fortælle, at Vanopslagh havde flyttet sin adresse fra København til en lejlighed i Struer og derfor fik stillet en gratis bolig i København til rådighed af Folketinget. 

Partilederen havde dog ikke "regelmæssigt ophold" i Struer og modtog derfor uberettiget skattefrit tilskud til dobbelt husførelse og var ikke berettiget til den gratis lejlighed i København.

Alex Vanopslagh har siden opsagt både sin medlemsbolig og den jyske lejlighed og betalt 30.000 kroner tilbage til Folketinget.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024