Ugen i dansk politik: Nu skal Troels Lund Poulsen svare på spørgsmål om statsministerens rolle i våbensagen

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen er kaldt i samråd for at redegøre for statsminister Mette Frederiksen og Statsministeriets rolle i våbensagen. Nordisk Råd uddeler priser, og så fylder Mogens Jensen 60 år. Altinget guider dig her gennem den kommende uge i dansk politik. 

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) skal torsdag i samråd og svare på spørgsmål om statsministerens rolle i den såkaldte våbensag. 
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) skal torsdag i samråd og svare på spørgsmål om statsministerens rolle i den såkaldte våbensag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Det er blevet mandag, og det betyder, at en ny uge i dansk politik står for døren. 

I en uge, hvor Nordisk Råd træder sammen og uddeler priser, og tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) fylder 60 år, skal forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd for at svare på spørgsmål om sin regeringschef. 

Overfor Finansudvalget skal Troels Lund nemlig stå skoleret og redegøre for statsminister Mette Frederiksen (S) og Statsministeriets rolle i den såkaldte våbensag. 

Altinget præsenterer dig her for et overblik over ugen i dansk politik. 

Mandag

 • Klokken 10.00 træder Nordisk Råd sammen, når deres session nummer 75 i rækken løber af stablen i Stortinget i Oslo. Rådets priser bliver uddelt dagen efter. Tirsdag spiser stats- og regeringscheferne samt udenrigsministrene og samarbejdsministre fra Nordisk Råd frokost sammen, og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg taler undervejs til forsamlingen.

Tirsdag 

 • Klokken 12.00 fejrer Europabevægelsen sit 75-års jubilæum. Det bliver markret med en konference, hvor Europa som et folkeligt projekt er udgangspunktet. Til konferencen vil Pia Olsen Dyhr (SF), 3F's Henning Overgaard og Jens-Kristian Lütken, der er formand for Europabevægelsen, holde oplæg. 

Læs også

 • Klokken 23.59 slutter en lokal afstemning om energiprojekter i Tønder. For første gang i en dansk kommune afholdes en vejledende afstemning om energiprojekter. Det er indbyggerne i Bredebro og Åbøl i Tønder Kommune, der får mulighed for at give deres mening til kende. 

Onsdag

 • Klokken 09.00 åbner Gigtforeningen dørene på Christiansborg til en konference. Fokus er på, hvordan gigt påvirker samfundet, sundhedsvæsenet og de 700.000 danskere, der har en gigtdiagnose. En lang række sundhedspolitiske aktører fra Christiansborg deltager i konferencen sammen med førende forskere og eksperter på området. 
 • Klokken 10.00 er digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) kaldt i åbent samråd. De skal blandt andet redegøre for regeringens overvejelser om aldersverificering på de sociale medier. 
 • Klokken 16.00 er der i Snapsetinget lagt op til festligheder. Tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) fylder nemlig 60 år, og det bliver markeret med en reception. 

Torsdag

 • Klokken 09.00 ligger Egmont Højskolen i Hou lokaler til Højskolernes årsmøde. Under det to dage lange årsmøde kigger Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, forbi. Trivselskommissionens formand Rasmus Meyer, der også er højskoleforstander, vil også holde oplæg undervejs. 
 • Klokken 09.00 er seniorerne på det danske arbejdsmarked i fokus. På Christiansborg er der nemlig Seniorernes Topmøde. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er blandt talerne til topmødet, der skal belyse seniorerne på arbejdsmarkedet. 
 • Klokken 10.00 er Danske Regioner vært for konferencen "Sundhed for Alle 2023". Fremtidens praktiserende læger skal blandt andet diskuteres. Det hele løber af stablen i Øksnehallen i København. 

Læs også

 • Klokken 10.00 er miljøminister Magnus Heunicke (S) inviteret i åbent samråd. Det handler om ministerens handlingsplan for at stoppe import af norsk spildevand, der bliver udledt i Agersø Sund. 
 • Klokken 10.15 er justitsminister Peter Hummelgaard (S) indkaldt til samråd om samtykkeloven. 
 • Klokken 13.00 retter øjnene sig mod Christiansborg nok en gang, når forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) skal svare på spørgsmål i den såkaldte våbensag, som Altinget har afdækket. Det er statsminister Mette Frederiksen (S) og Statsministeriets rolle i indkøbet af artillerisystemer fra den israelske våbenproducent Elbit, der bliver omdrejningspunktet for spørgsmålene til Troels Lund. 
 • Klokken 14.10 er der fuld plade på regeringens ministre i samråd. Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er af Folketingets Socialudvalg blevet bedt om at redegøre for, hvordan man blandt andet vil sikre tilstrækkelige specialtilbud til borgere med handicap. 

Fredag

 • Klokken 09.00 bliver dørene i Bella Centret slået op på vid gab. Årets Bogforum løber nemlig af stablen og fortsætter lørdag og søndag. Altinget bringer i løbet af ugen en guide til Bogforum 2023. 
 • Klokken 09.30 er Novo Nordisk Fonden og Psykiatrifonden værter for en konference under navnet "En børne-ungepsykiatri i verdensklasse". Konferencen vil forsøge at identificere børne-ungepsykiatriens udfordringer. 

Lørdag

 • Klokken 21.00 er der dømt prisuddeling i Esbjerg, når Kronprinsparrets Priser uddeles. Fire priser er på højkant, og det tæller blandt andet en kulturpris samt en social pris. 

Søndag 

 • Der står hviledag på programmet for alle, der er involveret eller interesserer sig i dansk politik. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Marie Bjerre

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling, MF (V)
cand.jur (Københavns Uni. 2011), LL.M. fra UC Berkeley 2016

0:000:00