Brancheorganisationer opfordrer medlemmerne til at få styr på APV

Brancheorganisationerne Globalt Fokus og CISU henstiller til, at deres medlemmer benytter sig af den lovpligtige arbejdspladsvurdering.

Brancheorganisationerne Globalt Fokus og CISU opfordrer nu deres medlemmer til at benytte sig af den lovpligtige arbejdspladsvurdering. Opfordringen sker på baggrund af Altingets stikprøveundersøgelse, der viser, at hver tredje civilsamfundsorganisation ud af 200 adspurgte ignorerer den lovpligtige arbejdspladsvurdering. Heriblandt hører mange af de organisationer, der enten ikke har lavet en APV eller ikke har svaret på stikprøveundersøgelsen, under de to organisationers paraply.

“Vi vil opfordre vores medlemmer til at benytte sig af APV’en. Og måske lave et par stikprøver på dem, der ikke har brugt dem, for at høre hvorfor. Altså hvad det er for indvendinger, de måtte have imod det,” lyder det fra sekretariatschef i Globalt Fokus, Peter Christiansen.

Ifølge Peter Christiansen giver det ikke mening for organisationens helt små medlemmer, der ifølge ham har “halvanden frivillig”, men ellers anbefaler han, at organisationerne foretager en arbejdspladsvurdering.

Login