Brancheorganisationer opfordrer medlemmerne til at få styr på APV

Brancheorganisationerne Globalt Fokus og CISU henstiller til, at deres medlemmer benytter sig af den lovpligtige arbejdspladsvurdering.

Brancheorganisationerne CISU og Globalt Fokus opfordrer deres medlemmer, der blandt andet arbejder med nødhjælpsarbejde rundt omkring i verden, til at få styr på den lovpligtige APV på de hjemlige breddegrader.
Brancheorganisationerne CISU og Globalt Fokus opfordrer deres medlemmer, der blandt andet arbejder med nødhjælpsarbejde rundt omkring i verden, til at få styr på den lovpligtige APV på de hjemlige breddegrader.Foto: /ritzau/Kim Nielsen
Simon LesselKatja BeaulaHanan ChemlaliClaus Nordahl

Brancheorganisationerne Globalt Fokus og CISU opfordrer nu deres medlemmer til at benytte sig af den lovpligtige arbejdspladsvurdering. Opfordringen sker på baggrund af Altingets stikprøveundersøgelse, der viser, at hver tredje civilsamfundsorganisation ud af 200 adspurgte ignorerer den lovpligtige arbejdspladsvurdering. Heriblandt hører mange af de organisationer, der enten ikke har lavet en APV eller ikke har svaret på stikprøveundersøgelsen, under de to organisationers paraply.

Vi vil opfordre vores medlemmer til at benytte sig af APV’en. Og måske lave et par stikprøver på dem, der ikke har brugt dem, for at høre hvorfor.

Peter Christiansen
Sekretariatsleder, Globalt Fokus

“Vi vil opfordre vores medlemmer til at benytte sig af APV’en. Og måske lave et par stikprøver på dem, der ikke har brugt dem, for at høre hvorfor. Altså hvad det er for indvendinger, de måtte have imod det,” lyder det fra sekretariatschef i Globalt Fokus, Peter Christiansen.

Ifølge Peter Christiansen giver det ikke mening for organisationens helt små medlemmer, der ifølge ham har “halvanden frivillig”, men ellers anbefaler han, at organisationerne foretager en arbejdspladsvurdering.

Dokumentation

Fortæl os om dine oplevelser
Altinget har i øjeblikket fokus på arbejdsmiljøet for ansatte og frivillige i danske civilsamfundsorganisationer. Arbejder du eller har du tidligere arbejdet i en NGO, som ikke har lavet en arbejdspladsvurdering? Og har du samtidig oplevet arbejdsmiljøproblemer i organisationen?

Del din historie med Altinget. Send en mail eller ring til Altingets journalist Claus Nordahl på [email protected] eller 31476039. Vi behandler alle henvendelser med fuld diskretion og anonymitet.

Sådan gjorde vi
Altinget undersøger arbejdsmiljøet i civilsamfundsorganisationer. I oktober sendte vi et spørgeskema ud til 200 vilkårligt valgte organisationer, som alle arbejder med et almennyttigt formål.

Altinget sendte spørgeskemaet første gang 9. oktober 2017 og har efterfølgende sendt to påmindelser med minimum en uges mellemrum. Yderligere har vi forsøgt at skabe telefonisk kontakt til de organisationer, som ikke reagerede efter de første tre henvendelser.

Ud af de 200 organisationer valgte 116 at deltage i undersøgelsen.

 


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00