Derfor er arbejdspladsvurderingen vigtig

En arbejdspladsvurdering er et fremhævet redskab, når man taler om måling af trivsel på arbejdspladsen. Men hvorfor er APV'en egentlig så vigtig? Det giver eksperter et bud på her.

Arbejdspladsvurderinger er et vigtigt redskab til at måle arbejdsmiljøet, mener eksperter.
Arbejdspladsvurderinger er et vigtigt redskab til at måle arbejdsmiljøet, mener eksperter.
Katja BeaulaHanan ChemlaliClaus Nordahl

APV’en er et super vigtigt redskab til at få stoppet op og snakket om arbejdsmiljøet.

Peter Hasle
Professor i arbejdsmiljø, Aalborg Universitet

Et godt arbejdsmiljø giver motiverede medarbejdere, skaber bedre samarbejde på arbejdspladsen og bidrager til bedre trivsel og mindre sygefravær.

Det er nogle af de positive effekter, som Arbejdstilsynet fremhæver som formålet med at undersøge arbejdsmiljøet.

Et af værktøjerne til at måle arbejdsmiljøet er den såkaldte arbejdspladsvurdering (APV). APV’en er en forpligtelse, som arbejdspladsen har i forhold til arbejdsmiljølovgivningen. Og herudover kan den bruges til at sætte måling af arbejdsmiljøet i system.

Dokumentation

Fortæl os om dine oplevelser
Altinget har i øjeblikket fokus på arbejdsmiljøet for ansatte og frivillige i danske civilsamfundsorganisationer. Arbejder du eller har du tidligere arbejdet i en NGO, som ikke har lavet en arbejdspladsvurdering? Og har du samtidig oplevet arbejdsmiljøproblemer i organisationen?

Del din historie med Altinget. Send en mail eller ring til Altingets journalist Claus Nordahl på [email protected] eller 31476039. Vi behandler alle henvendelser med fuld diskretion og anonymitet.

Sådan gjorde vi
Altinget undersøger arbejdsmiljøet i civilsamfundsorganisationer. I oktober sendte vi et spørgeskema ud til 200 vilkårligt valgte organisationer, som alle arbejder med et almennyttigt formål.

Altinget sendte spørgeskemaet første gang 9. oktober 2017 og har efterfølgende sendt to påmindelser med minimum en uges mellemrum. Yderligere har vi forsøgt at skabe telefonisk kontakt til de organisationer, som ikke reagerede efter de første tre henvendelser.

Ud af de 200 organisationer valgte 116 at deltage i undersøgelsen.

 


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00