DGI foreslår loft over bankgebyrer på foreningskonti

Danske foreninger er stadig tynget af bureaukrati og høje gebyrer, når de går i banken. Det viser en ny, stor undersøgelse foretaget blandt DGI's foreninger.

DGI samler over halvanden million danskere - ikke blot til landsstævne i gymnastik som her i Svendborg i 2022, men i foreningsfællesskaber inden for forskellige sportsgrene. Organisationen har 6.660 foreninger som medlemmer - hvoraf en del har deltaget i en ny undersøgelse, som viser at det stadig er bøvlet og dyrt at have foreningskonto. Arkivfoto. 
DGI samler over halvanden million danskere - ikke blot til landsstævne i gymnastik som her i Svendborg i 2022, men i foreningsfællesskaber inden for forskellige sportsgrene. Organisationen har 6.660 foreninger som medlemmer - hvoraf en del har deltaget i en ny undersøgelse, som viser at det stadig er bøvlet og dyrt at have foreningskonto. Arkivfoto. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

 

Det er stadig for dyrt og for besværligt at være forening og have konto i en bank.

Det er hovedkonklusionen i en ny undersøgelse fra DGI. Derfor efterspørger organisationen et lovbundet loft over, hvor meget banker og pengeinstitutter må kræve i gebyrer fra foreninger.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00