Hvordan undgår vi borgeroprør mod vindmøller og solceller? Opret lokale klimaråd og giv naboerne gratis strøm, foreslår energiselskaber

For at øge tempoet på opførslen af vindmøller og solceller foreslår Green Power Denmark nu, at der laves lokale klimaborgerting og gives mulighed for at give gratis strøm til naboer. Folkelig opbakning er afgørende, hvis målene skal nås, lyder det.

Ved at oprette lokale klimaborgerting i alle 98 kommuner, kan en "stille majoritet", som er mere positivt stemt over for nye vindmøller og solceller, blive hørt, mener energibranchen. 
Ved at oprette lokale klimaborgerting i alle 98 kommuner, kan en "stille majoritet", som er mere positivt stemt over for nye vindmøller og solceller, blive hørt, mener energibranchen.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Lokale klimaborgerting i alle 98 kommuner og gratis strøm til naboer af vindmøller og solcelleparker.

Det er nogle af de redskaber, der skal til, hvis Folketingets ambition om at firedoble udbygningen af vindmøller og solceller på land de næste syv år skal lykkes. Protester risikerer nemlig at spænde ben for politikernes planer.