Kim Simonsen: Med økonomiske muskler følger et grønt ansvar

DEBAT: Når man har økonomiske muskler af den størrelse, som TryghedsGruppen har, så har man også et samfundsansvar og en pligt til at bakke op om den grønne omstilling, skriver Kim Simonsen.

Af Kim Simonsen
Formand for HK Danmark og kandidat til TryghedsGruppens repræsentantskabsvalg
 
2020 er kommet ud af starthullerne, og det nye år står i demokratiets tegn. Lige rundt om hjørnet, fra 20. januar venter en vigtig afstemning.

Cirka 500.000 danskere i hovedstadsområdet skal sætte deres kryds ved en kandidat til TryghedsGruppens repræsentatskabsvalg.

For i Danmark træder demokratiet ikke kun frem i lyset hvert fjerde år, når vi skal beslutte, hvordan vores Folketing skal se ud. Eller når vi går i stemmeboksene til kommunal-, regional- eller Europaparlamentsvalg.

Vi kan med rette være stolte af, at demokratiet også lever i bedste velgående rundt omkring os i det nære. I fællesskaber og foreninger.

Således også i TryghedsGruppen, som beslutter, hvordan overskuddet fra forsikringsselskaberne Tryg, inklusiv Alka, skal bruges. Og har du fået en digital stemmeseddel, så er det værd at bruge din indflydelse: Hvem skal være din kandidat?

Etik og klima skal fylde mere hos TrygFonden
Der er mange at vælge imellem. Vi er hele 70 kandidater, der har meldt os ind i kampen om en af de 21 pladser i repræsentantskabet.

Så din stemme er afgørende. Og der er rigtig mange penge på spil. Penge, som kan gøre gavn. Overskuddet fra Tryg og Alka er, udover bonus til forsikringskunderne, tidligere blevet brugt på penge til TrygFonden.

Fonden giver penge til redning ved badestrandene, hospitalsklovne, cykelhjelme til børn, væresteder til socialt udsatte og meget mere. Og ser du en hjertestarter hænge udenfor beskyttet mod vintervejret i sit varmeskab, er der stor sandsynlighed for, at TrygFonden har haft en finger med i spillet.

Det synes jeg er helt rigtige måder at bruge pengene på.

TrygFonden støtter og arbejder med gode projekter, som gør Danmark til et bedre og mere sikkert sted at leve. Det skal den blive ved med, og det er en af hovedårsagerne til, at jeg stiller op til valget.

Men en anden hovedårsag er emner som større fokus på nære, lokale projekter og ikke mindst etik i investeringerne og klimavenlighed. Hvor højt skal de op på dagsordenen? Står det til mig, skal de fylde mere.

Så jeg stiller også op, fordi jeg vil sikre, at de mange milliarder bliver investeret etisk ansvarligt og bæredygtigt.

For jeg mener, at når man har økonomiske muskler af den størrelse, som TryghedsGruppen har, så har man også et samfundsansvar og en pligt til at bakke op om den grønne omstilling.

Og endelig stiller jeg op, fordi jeg har erfaring i arbejdet med medlemsdemokrati. Både fra mine ti år som formand for Alka Forsikring og fra andet forenings- og fondsarbejde.

Tilfredse Tryg-kunder, glade medarbejdere og skarpe priser
Der er spørgsmål nok at forholde sig til i TryghedsGruppen. Ikke kun når det gælder fonden, men også når det gælder Tryg Forsikring.

Hvordan sørger man bedst for et stærkt og ambitiøst ejerskab, så der er god service og skarpe priser, og både kunder og medarbejdere er glade? Hvordan bliver man bedst ved med at sørge for, at salget af Alka til Tryg kommer kunderne til gode?

Så HK’ere, Metal-arbejdere, 3F’ere, elektrikere, socialpædagoger og mange andre stadig kan få nogle af de bedste og billigste forsikringer i Danmark?

Det bliver ikke en stor, fjern kapitalfond, der skal tage de beslutninger. Det bliver netop et repræsentantskab – valgt af TryghedsGruppens medlemmer.

For ja, set udefra er Tryg en mastodont, der forsikrer for milliarder af kroner. Med andre ord en kæmpe organisation. Men til hverdag er TryghedsGruppen en helt almindelig forening, hvor demokratiet spiller en afgørende rolle.

Og her vil jeg gerne spille med for at gøre TryghedsGruppen endnu bedre til det, som den har været god til i mange år: at gøre en forskel. Ikke alene for kunderne i Tryg Forsikring, men for alle i Danmark.

Forrige artikel Kim Valentin: Bæredygtighed kræver fokus i investeringerne Kim Valentin: Bæredygtighed kræver fokus i investeringerne Næste artikel Frivilligrådet: Tidligere bevillinger af satspuljemidler bør kulegraves Frivilligrådet: Tidligere bevillinger af satspuljemidler bør kulegraves