Ny temadebat: Hvad gør vi, når krigen bliver hverdag?

Vi står på spring til at hjælpe, når humanitære katastrofer rammer. Men kan vi fastholde engagementet og nødhjælpsindsatserne, når kameralinsen vendes mod nye historier? Det spørgsmål stiller Altinget Civilsamfund i en ny temadebat.

Støttekoncerten "Sammen for Ukraine" slog alle rekorder for danske indsamlinger til humanitære katastrofer.
Støttekoncerten "Sammen for Ukraine" slog alle rekorder for danske indsamlinger til humanitære katastrofer.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Lig i gaderne i Butja. Fædre, der siger farvel til deres familier ved grænsen. Nyfødte babyer i beskyttelsesrum i stedet for hospitaler.

De grusomme fortællinger fra Ukraine har siden de tidlige morgentimer 24. februar hjemsøgt nethinden hos de fleste danskere. Der er atter krig i Europa, og det er nemt at føle sig magtesløs hjemme i sin trygge stue blot 1.800 kilometer fra Kyiv.

Velviljen til at hjælpe er enorm, og nødhjælpsindsamlinger til Ukraine slår rekorder. Der bliver samlet penge og nødhjælp ind i stor stil, civile kører til grænsen og henter flygtninge hjem til Danmark og blå-gule flag pryder flagstænger i hele landet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024