Opsamling på temadebat: Hvad kan kommunerne gøre for at understøtte et aktivt civilsamfund?

Efter tre uger, 13 debatindlæg og et kommunalvalg runder Altinget Civilsamfund nu temadebatten af. Her er en opsamling på, hvad kommunerne og de kommende lokalpolitikere kan gøre for at understøtte et inkluderende, levende og mangfoldigt civilsamfund.

Civilsamfundsaktører, eksperter og lokalpolitikere har de seneste tre uger givet deres bud på, hvordan kommunerne kan understøtte et aktivt civilsamfund.
Civilsamfundsaktører, eksperter og lokalpolitikere har de seneste tre uger givet deres bud på, hvordan kommunerne kan understøtte et aktivt civilsamfund.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Cindy Shummontien Green

Kommunalvalget er overstået, og lokalpolitikere – nye såvel som genvalgte – skal om kort tid i gang med at lægge planer for, hvordan lokalsamfundene skal formes de næste fire år. 

Som optakt til kommunalvalget har Altinget Civilsamfund spurgt en række eksperter, civilsamfundsaktører og lokalpolitikere om, hvad kommunerne konkret kan gøre for at understøtte et aktivt civilsamfund.

Debatten har vist, at lokalpolitikerne har mange muligheder at udforske de kommende fire år. Alt lige fra flere frivilligråd til bedre faciliteter, men også større fokus på LGBTQ+-personer og mindre bureaukrati stod på flere debattørers ønskeseddel.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00