Opsamling: Sådan tager lokalsamfund bedst imod flygtninge

Der er mange fordele ved at sende nyankomne flygtninge ud i de små samfund. Og flere lokalsamfundsorganisationer meddeler, at de står klar med åbne arme. Få hovedpointerne fra temadebatten på Altinget Civilsamfund her.

I små lokalsamfund udfylder flygtningene en vigtig borgerrolle - som elev i skolen eller spiller på fodboldholdet, skriver flere aktører i temadebatten på Altinget Civilsamfund.
I små lokalsamfund udfylder flygtningene en vigtig borgerrolle - som elev i skolen eller spiller på fodboldholdet, skriver flere aktører i temadebatten på Altinget Civilsamfund.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

I lokalsamfundene er flygtninge ikke bare flygtninge. De er kunder i supermarkedet, angribere på fodboldholdet og elever i landsbyskolen.

Ifølge de skribenter, der de sidste par uger har ført pennen i debatspalterne på Altinget Civilsamfund, er der meget at vinde ved at integrere flygtninge i små samfund. Til gavn for både flygtninge og det samfund, de kommer til.

Særligt hvis kommunerne inddrager civilsamfundet på den rigtige måde, påpeger flere aktører. I denne opsamling kan du læse eller genlæse debattens højdepunkter.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00