Bestyrelsen vil ikke svare på spørgsmål om ledelsen af Verdensnaturfonden

INGEN KOMMENTARER: Bestyrelsen for Verdensnaturfonden har fuld tiltro til generalsekretær Bo Øksnebjerg, lyder det i en skriftlig udtalelse fra bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen. Ingen i bestyrelsen vil svare på spørgsmål om arbejdsmiljøet i WWF. 

"Vi har ikke indtryk af, at medarbejderne er utilfredse," siger formanden for bestyrelsen i WWF, Nils Smedegaard Andersen. 
"Vi har ikke indtryk af, at medarbejderne er utilfredse," siger formanden for bestyrelsen i WWF, Nils Smedegaard Andersen. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-NilssonMaria Neergaard Lorentsen

Trods gentagne anmodninger om interview har formand for WWF Nils Smedegaard Andersen afvist at svare på spørgsmål om ledelsen af Verdensnaturfonden.

Altinget har bragt to artikler, hvor tidligere ansatte har kritiseret den ledelse, generalsekretær Bo Øksnebjerg praktiserer. Senest har tidligere pressearbejder i WWF Jan Kjærgaard betegnet ledelsesstilen som oldnordisk og diktatorisk.

”Der gik ikke lang tid, efter at Bo Øksnebjerg flyttede ind, før organisationen var fyldt med frygt,” siger Jan Kjærgaard i artiklen.

Altinget har forsøgt at få WWF’s formand, Nils Smedegaard Andersen, i tale. Men han har igennem WWF’s presseafdeling meddelt, at han ikke stiller op til et interview.

I stedet har han sendt et skriftligt citat.

”Da jeg kom til WWF i slutningen af 2018, lå der allerede en strategi vedtaget af den foregående bestyrelse, som alle var enige i. Vi har revideret strategien i løbet af i år, og bestyrelsen er fortsat enige om, at hovedfokus skal være på biodiversitet og arter, ligesom vi fortsætter støtten til WWF’s internationale tilgang, hvor vi beskytter naturen og dyrene mod klimatruslen og bruger naturbeskyttelse som en del af løsningen på verdens klimaudfordringer,” skriver Nils Smedegaard Andersen og fortsætter:

”Vi har ikke indtryk af, at medarbejderne er utilfredse. Derimod viser medarbejderdata fra uafhængige parter, at medarbejderne er tilfredse, og vi har selvfølgelig fortsat fuld tiltro til ledelsen.”

Altinget efterspørger fortsat et interview med formanden. 

Ud over Nils Smedegaard Andersen sidder også blandt andre professor Carsten Rahbek fra Københavns Universitet, advokat Johan Løje og Tuborgfondets bestyrelsesformand, Anne-Marie Skov, i bestyrelsen.

Altinget har kontaktet samtlige bestyrelsesmedlemmer. Ingen af dem har ønsket at udtale sig.

Dokumentation

De sidder i bestyrelsen for WWF

  • Nils Smedegaard Andersen (formand)
  • Carsten Rahbek (næstformand)
  • Johan Løje
  • Lars Ole Kornum
  • Lars Eismark
  • Anne-Marie Skov
  • Peter Bonne Eriksen
  • Eline Lorenzen
  • Signe Normand Andersen

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Øksnebjerg

Generalsekretær, WWF
biolog (Københavns Uni. 1997)

Nils Smedegaard Andersen

Bestyrelsesformand, WFS, formand, Unifeeder, formand, supervisory board, Akzonobel, bestyrelsesmedlem, BP, fhv. koncernchef, A.P. Møller-Mærsk
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1982)

0:000:00