Ugens embedsmand: Karl Hansen ser store muligheder i digitalisering af Rigsarkivet

Vicedirektør i Rigsarkivet Karl Hansen står over for en udfordrende digital forandring. Han har tidligere arbejdet hos DMI og Københavns Politi, der ligesom Rigsarkivet er præget af stor faglig stolthed.

Vi går efter et stadigt højere digitalt serviceniveau for vores brugere. Og så vil vi have bragt flere af de data i spil, som Rigsarkivet har liggende, siger Karl Hansen.
Vi går efter et stadigt højere digitalt serviceniveau for vores brugere. Og så vil vi have bragt flere af de data i spil, som Rigsarkivet har liggende, siger Karl Hansen.Foto: Pressefoto/Rigsarkivet
Andreas Esbjørnsen

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Rigsarkivet står som de fleste andre organisationer midt i en digital forandring, der skal sikre, at vi er godt tunet ind på de udfordringer og muligheder, som den stadigt mere gennemgribende digitalisering af samfundet fører med sig.

På udfordringssiden ser vi en accelereret vækst i de datamængder, vi modtager, og samtidig er der en større variation i de formater, vi får ind til bevaring for eftertiden.

Det giver udfordringer af IT-sikkerhedsmæssig, organisatorisk, juridisk og teknisk karakter. Men fremfor alt er der store muligheder i udviklingen, som Rigsarkivet skal gribe.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00