Ugens embedsmand: Katrine Bagge Thorball har været med til at bygge Danmarks første Digitaliseringsministerium op fra bunden

Katrine Bagge Thorball, der er afdelingschef i Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet, har en lang karriere bag sig i embedsværket. I et mindre og delt ministerium er der ifølge hende mulighed for, at ministeren kan have fokus på begge dagsordener, som er ikke så langt fra hinanden, som man skulle tro. 

Ifølge Katrine Bagge Thorball er der ikke noget "plejer", når man skal bygge et nyt ministerium op fra bunden, som tilfældet har været med Digitaliseringsministeriet. 
Ifølge Katrine Bagge Thorball er der ikke noget "plejer", når man skal bygge et nyt ministerium op fra bunden, som tilfældet har været med Digitaliseringsministeriet. Foto: Privatfoto, Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Sebastian Vidkjær Stone

Hvilke opgaver fylder særligt meget på dit bord i øjeblikket?

Min hverdag er fyldt med mange forskellige digitaliseringspolitiske dagsordener. Men regeringens udspil til digitaliseringsstrategi fylder selvfølgelig meget. Det er et stort arbejde at få den klar og koordinere med 12 andre ministerier. 

Blå bog

Katrine Bagge Thorball 

Karriere: 

  • 2023 - nu: Afdelingschef, Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet 
  • 2018 - 2023: Kontorchef, Erhvervsministeriet 
  • 2006 - 2018: Kontorchef, Københavns Kommune 
  • 2005 - 2006: Chefkonsulent, Arbejdsmarkedsstyrelsen
  • 1997 - 2005: Specialkonsulent, fuldmægtig, Finansministeriet

Uddannelse: 

  • cand.polit. (Københavns Universitet, 1996)

Kilde: 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00