Ny debat: Bidrager censorsystemet til uddannelser af høj kvalitet?

DEBAT: Altinget sætter fokus på, hvordan censorsystemet bedst bidrager til uddannelser af høj kvalitet. Er der eksempelvis plads til intern censur, eller skal ekstern censur have endnu mere fokus? Mød panelet, der skal diskutere spørgsmålene.

Altinget sætter spot på censorordningen, som et udvalg under Uddannelses- og Forskningsministeriet i det seneste år har undersøgt.

Udvalget præsenterer snart sine analyser og anbefalinger, og et af de centrale spørgsmål i forbindelse med arbejdet er, om det nuværende censorsystem, med ekstern censur, bidrager tilstrækkeligt til uddannelsens kvalitet.

I den anledning vil Altinget stille spørgsmålene: Hvordan sikrer vi, at censorsystemet sikrer uddannelser af høj kvalitet? Er der eksempelvis plads til interne censorer på uddannelser af “høj kvalitet”? Eller skal ekstern censur have en større rolle i kvalitetssikringen?

Mød panelet her:

Lars Qvistgaard og Charlotte Rønhof
Lars Qvistgaard er formand for Akademikerne, og han har været det siden 1. januar 2016. Charlotte Rønhof er underdirektør i Dansk Industri og har ansvar for uddannelse, forskning og mangfoldighed.

Anette Dørge
Direktør i Danmarks Akkrediteringsinstitution. Tidligere afdelingsleder i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hun er uddannet cand.scient.soc. fra RUC.

Inger Askehave 
Prorektor for uddannelse på Aalborg Universitet. Hun er tidligere professor og institutleder på Aalborg Universitet. Hun har en Ph.d. i virksomhedskommunikation fra Aarhus Universitet.

Henrik Dahl (LA)
Henrik Dahl er Liberal Alliances forsknings- og uddannelsesordfører. Han har en ph.d. fra CBS. Inden han blev valgt til Folketinget, arbejdede han blandt andet som forfatter og foredragsholder.

Berit Eika
Prorektor for uddannelse på Aarhus Universitet. Hun er uddannet cand.med. fra Aarhus Universitet og har en ph.d fra samme sted.

Stina Vrang Elias
Adm. direktør i Tænketanken DEA. Tidligere ansat i DI, hvor hun blandt andet arbejdede med opgaver inden for uddannelse, forskning og regionalpolitik. Hun er uddannet cand.scient.adm. fra RUC.

Yasmin Davali
Yasmin Davali er formand for Danske Studerendes Fællesråd. Hun har tidligere i år færdiggjort sin bachelor i socialvidenskab på Roskilde Universitet, hvor hun var næstformand for Studenterrådet..

Camilla Gregersen
Camilla Gregersen er formand for Dansk Magisterforening. Inden hun blev formand for Dansk Magisterforening, var hun ledelseskonsulent i Prosa – Forbundet af it-professionelle.

Forrige artikel Akademikerne og DI: Censorerne skal sikre kvaliteten på uddannelserne Akademikerne og DI: Censorerne skal sikre kvaliteten på uddannelserne Næste artikel Djøf: Universiteter skal lytte til Dithmer Djøf: Universiteter skal lytte til Dithmer
Venstre vil beholde forhøjet fradrag på forskning

Venstre vil beholde forhøjet fradrag på forskning

UDSPIL: Venstre foreslår i sit udspil til finansloven at beholde det forhøjede fradrag for virksomheders forskning og innovation. Partiet vil også have en handlingsplan for at få et nyt EU-forskningsagentur placeret i København