Ny debat: Hvordan sikrer vi god forskningspraksis?

DEBAT: Hvordan opretholdes tilliden til dansk forskning bedst? Det er et af spørgsmålene, som Altinget: forskning stiller i denne debat om forskningspraksis. Mød panelet her.

Efter en række sager med tvivlsom forskningspraksis har der i Folketinget været et udvalgsarbejde om forskningspraksis.

Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed har flere gange været udsat for kritik, og der er sat spørgsmålstegn ved forskeres retssikkerhed i det nuværende system.

Men hvor er det vigtigst at sætte ind på området, og hvordan opretholdes tilliden til dansk forskning bedst?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Mød panelet her.

Ida Sofie Jensen
Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Lif siden 2004. Er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun er derudover medlem af en række bestyrelser, blandt andre Tryg A/S og Tryghedsgruppen Smba.

Lars Qvistgaard
Lars Qvistgaard er formand for Akademikerne, og han har været det siden 1. januar 2016. Han er uddannet jurist og har en master i public governance.

Charlotte Rønhof
Underdirektør i Dansk Industri og har ansvaret for uddannelse, forskning og mangfoldighed.

Niels-Henrik von Holstein-Rathlou
Chef for research og innovationstilskud i Novo Nordisk Fonden. Tidligere institutleder på Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet.

Henrik Dam
Rektor for Syddansk Universitet siden 2014. Formand for Det Kriminalpræventive Råd. Tidligere dekan for det juridiske fakultet på Københavns Universitet.

Thomas Bjørnholm
Prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet siden 2010. Tidligere leder af Nano-Science Centret på Københavns Universitet. Thomas Bjørnholm har en Ph.D-grad i materialekemi.

 

Forrige artikel Lægemiddelindustriforeningen: Tillid til forskning kommer ikke af sig selv Lægemiddelindustriforeningen: Tillid til forskning kommer ikke af sig selv Næste artikel Danske Universiteter: Vi har et godt forskningssamarbejde med erhvervslivet Danske Universiteter: Vi har et godt forskningssamarbejde med erhvervslivet
Venstre vil beholde forhøjet fradrag på forskning

Venstre vil beholde forhøjet fradrag på forskning

UDSPIL: Venstre foreslår i sit udspil til finansloven at beholde det forhøjede fradrag for virksomheders forskning og innovation. Partiet vil også have en handlingsplan for at få et nyt EU-forskningsagentur placeret i København