I Bruxelles lød der et lettelsens suk, da danskerne sagde ja til mere EU

Politisk redaktør Esben Schjørring ringer til Altingets hold i Bruxelles, Thomas Lauritzen og Rikke Albrechtsen, for at gøre regnebrættet op for den danske folkeafstemning i denne podcast-sandwich, hvor #dkpol går sammen Altingets EU-podcast.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Maja Sophie SimonsenEsben SchjørringThomas LauritzenRikke Albrechtsen

Onsdag aften blev der skrevet Danmarkshistorie, da 66,9 procent af vælgerne smed det danske forsvarsforbehold på møddingen. Og det 30 år efter – næsten på dagen – at danskerne sagde nej til Maastricht.

Alt det – historien, fremtiden og nutiden – taler politisk redaktør Esben Schjørring om med Altingets to folk i Bruxelles, Europa-analytiker Thomas Lauritzen og EU-redaktør Rikke Albrechtsen.

For sagen er også den, at den danske afstemning har været imødeset med en del spænding, både i Bruxelles og rundtomkring i de europæiske hovedstæder.

Her drog man et lettelsens suk, da danskerne stemte ja, for sidste gang en regering spurgte deres befolkning om noget med EU, stemte briterne sig ud. Nu signalerer man samling og styrke – og folkelig opbakning.

Samtidig imødeser EU's militære chef, at de danske soldater med deres krigserfaring fra skarpe missioner de seneste 30 år bliver del af klubben.

Lyt med til denne joint mission mellem #dkpol og Altinget EU via linket øverst i artiklen.

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00