Her er årets mest læste forsvarsdebat

HITLISTE: Ruslands trussel mod Danmark var det emne, der tiltrak flest debatlæsere i 2019 på Altinget Forsvar. Læs eller genlæs top fem over årets mest populære debatindlæg her.

Debatredaktionen har fundet regnearkene frem og set på, hvilke debatindlæg der har trukket flest læsere i 2019 på Altinget Forsvar, hvor særligt forholdet til Rusland fik særlig opmærksomhed i debatspalterne.  

Læs eller genlæs indlæggene her.

1. Militæranalytiker: Fem år efter Krim er Rusland stadig en trussel for Danmark
Bragt 18. marts

Det farlige er ikke, om Rusland kan vinde over Vesten, men hvad de kan finde på at gøre, mens de taber, skrev orlogskaptajn og militæranalytiker Anders Puck Nielsen i årets mest læste indlæg. Læs indlægget her.

2. Claus Hjort: Se virkeligheden i øjnene, og afskaf forbeholdet
Bragt 25. februar

Verden er ikke længere den samme, som da vi indførte forsvarsforbeholdet 1993. Alligevel er der partier i Folketinget, der vil indrette det danske forsvar på fortidens præmisser, og det undrer, skriver Claus Hjort Frederiksen (V). Læs indlægget her.

3. Jens Ringsmose & Steen Wegener: Rygterne om Hærens død er stærkt overdrevne
Bragt 31. marts

Ifølge Berlingske ser det skidt ud for Hærens formåen. På Forsvarsakademiet kan man dog ikke genkende billedet af en fodslæbende organisation, der ikke tager ændringerne i Danmarks sikkerhedspolitiske situation alvorligt, skrev institutchef Jens Ringsmose og oberstløjtnant Steen Wegener. Læs indlægget her.

4. Tidligere toprådgiver: Nato tilbage til fremtiden
Bragt 11. april

Thierry Legendre skrev om Natos fremtid i anledning af forsvarsalliancens 70-års jubilæum. Læs indlægget her.

5. Rådgiver: Her er ti grunde til at normalisere forholdet til Rusland
Bragt 21. januar

Sanktionerne mod Rusland virker modsat hensigten, og et dårligt forhold til landet er ikke en naturlov, skrev rådgiver Gunnar Olesen. Læs indlægget her.

Deltag i debatten!
Glædelig jul, og godt nytår fra debatredaktionen på Altinget, og tak for et godt 2019 med gang i debatten på Altinget Forsvar.

Vi håber, at 2020 vil byde på endnu mere god og saglig debat. Du er velkommen til at bidrage ved at sende dit indlæg til debat@altinget.dk. 

Forrige artikel Trine Bramsen: Vi når ikke to procent de næste ti år Trine Bramsen: Vi når ikke to procent de næste ti år Næste artikel Energiforbruget stiger i Forsvaret Energiforbruget stiger i Forsvaret